НОВИ СКАНДАЛ потреса Ватикан!

NOVI SKANDAL potresa Vatikan!

8 novembra 2015

Vatican PopePapa Franjo je „jako ogorčen, ali odlučan“ nakon curenja dokumenata koji otkrivaju finansijske farse u Vatikanu, koje su protivne njegovom pozivanju na poniznost u trošenju i reforme, izjavio je u sredu treći čovek Vatikana monsinjor Angelo Becciu.

Nakon niza novih otkrića, od kojih nekih vrlo šokantnih, koji pokazuju da su neka sredstva namenjena siromašnima i bolesnima služila za finansiranje luksuznog načina života nekih kardinala, monsinjor Becciu otkrio je na Tviteru što mu je papa Franjo rekao: „pokažimo mirnoću i odlučnost“.

Ranije oni koji su mogli da ga susresti zadnjih dana naišli bi na „zbunjenog i nezadovoljnog Papu“, rekao je Becciu, koji obavlja funkciju zamenika za opšta pitanja, fukciju koja je ekvivalent „šefu osoblja“ u drugim zemljama.

Pročitajte još:

Što dalje od Pape i Vatikana – to bolje!

DOKUMENTI VATIKANA KRIJU ISTINU: Srbi su živeli na teritoriji Hrvatske još u 4. veku!

NEMCI I VATIKAN SU NAM FALSIFIKOVALI ISTORIJU: Evo šta stvarno znače 4S na srpskom grbu

Sekretar italijanske biskupske konferencije monsinjor Nunzio Galantino izjavio je za TV2000 da Papa mora osećati da je njegovo poverenje izigrano. „Stavljam se u njegov položaj. Nijedno dete crkve pred tolikim napadima ne može ostati indiferentno“, rekao je.

Dve knjige italijanskih novinara, „Škrtost“ Emiliana Fittipaldija, iz levog nedeljnika L’Espresso, te „Križni put“ Gianluigija Nuzzija, iz tv grupacije Mediaset, biće u knjižarama 5 novembra. Brojni izvodi već su procurili u novine pokazujući gorljivu odbranu povlastica nekih prelata u Vatikanu, u suprotnosti sa Franjinom evanđeoskom porukom.

Do otkrića dolazi nakon što je proteklog vikenda uhapšen španski prelat msgr.Lucio Angel Vallejo Balda, i italijanska laikinja Francesca Chaouqui, oboje optuženi za ‘dilovanje’ poverljivih vatikanskih dokumenata medijima. Chaouqui je oslobođena, ali nanovo ispitana u utorak.

(rs.seebiz.eu)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *