НОВИ СКАНДАЛ У САД: Бајденова породица добила из Кине 1,3 милиона долара

NOVI SKANDAL U SAD: Bajdenova porodica dobila iz Kine 1,3 miliona dolara

19 marta 2023

U SJEDINJENIM Državama izbio je novi skandal u čijem epicentru je opet sin Džoa Bajdena.

Hanter Bajden i drugi članovi porodice predsednika SAD osumnjičeni su da su od kompanije iz Kine primili 1,3 miliona dolara.Ovo je objavio list USA Today koji se pozvao na izveštaj Odbora za nadzor i dokumentaciju Predstavničkog (donjeg) doma američkog Kongresa.

U tom izveštaju se navodi da su članovi Bajdenove porodice – Hanter, brat Džejms, snaha Heli i još jedan neidentifikovani pripadnik klana – primili novčane uplate sa računa State Energy HK Limited koja je pod kontrolom Roba Vokera, partnera Džoa, Hantera i ostalih.

Pomenuti odbor je utvrdio da im je novac stigao početkom marta 2017. godine, otprilike dva meseca nakon što je Bajden napustio položaj potpredsednika Sjedinjenih Država.

Predsednik odbora, republikanac Džejms Komer, rekao je:

„Nejasno je koje su usluge pružene za ovaj nemali novac. I dalje ćemo pratiti tragove novca vezane za biznis-šeme Bajdena i njegove porodice“.

Bela kuća je kritikovala izveštaj, tvrdeći u njemu sadržani podaci nisu tačni.

Početkom januara je britanski dnevni list Daily Mail preneo tvrdnju advokata iz Kolorada, Kevina Evansa, da Ministarstvo pravde SAD skriva najmanje 400 stranica poverljivih dokumenata koji potvrđuju vezu Hantera i Džejmsa Bajdena sa Kinom, Rusijom i Ukrajinom.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

    • padre says:

      Još jim je dužaloza, zaboravio sina dedu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *