НОВИ СKАНДАЛ У УНЕСKУ! У номинацији Албаније KОСОВО ЈЕ ДРЖАВА! Хитно реаговала МИСИЈА СРБИЈЕ!

NOVI SKANDAL U UNESKU! U nominaciji Albanije KOSOVO JE DRŽAVA! Hitno reagovala MISIJA SRBIJE!

17 decembra 2020

Albanija je povukla nominaciju za upis Nacionalnog folk festivala u Ðirokastri na reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa Uneska, nakon što je dobila negativnu preporuku evaluacionog tela.

Na nominaciju Albanije reagovala je Misija Srbije pri Unesku zbog mape prikazane u video prezentaciji, a na kojoj je Kosovo predstavljeno kao nezavisna drzava, saznaje Tanjug nezvanično.Ovo je deo nastupa na festivalu u Đirokastri.

Albanci su nakon intervencije izbacili taj deo.

Ipak, nakon dobijanja negativne preporuke, predsedavajući tog Uneskovog tela saopštio je da je nominacija povučena.

Inače, Zlakusko lončarstvo juče je upisano na reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa čovečanstva, i tako postalo četvrti element na ovoj Uneskovoj listi iz Srbije.

KOMENTARI5 komentara

  1. Ivke says:

    haha kakvi su ovo na brzinu smisljeni medvedji koraci ?

  2. E.Lirsch says:

    Ibby das! Sto takoe?

  3. milorad3 says:

    nema tu skandala ,ljudi rade samo ono zašta su plaćeni od mafije, ne vidim zašto se uzbudjivati, pa SVE smo već to videli od SVETSKE VLADE,od mirovne organizacije koja štiti medjunarodni zakon, od koji su to majmuni ,u stvar imi smo majmuni što se uopšte gcamo na te priče.KADA IH POTPUNO ODBIJEŠ ONDA SU NAJSLADJI.UN i SVE njihove organizacije su uništene moralno i pred RASPADOM.NIKO NORMALAN NE VERUJE VIŠE U TO NITI IH UOPŠTE ZAREZUJE.TO važi i za SVE rezolucije itd. u vezi kosova,treba se dobo naoružati i pripremiti za RAT i IMATI JAKE SAVEZNIKE:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *