НОВИ СКАНДАЛ У ВАТИКАНУ: Полиција прекинула хомосексуалне оргије; Папин саветник се предозирао

NOVI SKANDAL U VATIKANU: Policija prekinula homoseksualne orgije; Papin savetnik se predozirao

5 jula 2017

Još jedan skandal potresa ovih dana Vatikan, nakon što je vatikanska policija navodno upala prekinula homoseksualnu orgiju u stanu koji pripada Kongregaciji za doktrinu vere – Odeljenju čija je obaveza da se bavi pedofilijom i seksualnim zlostavljanjima.

Vatikan se još nije oglasio povodom ovog slučaja.

Optuženi sveštenik je nakon upada policije prebačen na jednu rimsku kliniku radi detoksikacije a potom upućen u samostan da razmisli o svojim prestupima.

Italijanski list Fato Kotidijano objavio je tvrdnju da je policija zatekla predoziranog sekretara kardinala Frančeska Kokopalmerjia, šefa Saveta za zakonodavne poslove Pontifikata i jedanog od glavnih savetnika pape Franje.

Kako prenose mediji, papa je takođe odlučio da kardinala za koga je radio sveštenik pošalje u penziju pošto ima više od 75 godina.

Sada se među sveštenstvom najčešće postavljaju pitanja kako je moguće da kardinal nije znao ništa o aktivnostima svog potčinjenog.

Jedan od sveštenika prokomentarisao je da je „sva sreća da nije imenovan za biskupa“.

Pomenutog kardinala je navodno papa Franja lično preporučio za biskupa, ali će ga ovaj incident, od kojeg se opravlja, izgleda skupo koštati.

Il Fakto navodi da je papa bio „veoma besan“ kada je saznao za ovaj slučaj, koji se dogodio gotovo istovremeno sa podizanjem optužnice zbog pedofilije protiv kardinala Džordža Pela, koji se trenutno duhovno oporavlja i čeka suđenje u jednom samostalnu.

Svetski mediji prenose da papa, inače, sprema da sprovede niz reformi, ali je ta njegova namera naišla na veliko protivljenje vatikanskih konzervativaca.

Pet nemilih incidenata koji su se dogodili u Vatikanu u poslednje vreme stvorili su turbulencije, što, kako se navodi, ide u prilog onima koji tvrde da je papa izgubio kredibilitet u očima mnogih.

KOMENTARI2 komentara

  1. Hrvomor says:

    ma oni su svinje

  2. goran says:

    Eto, sta se desava kad se godinama molis bogu, a zapostavis zivot esktremiteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *