НОВИ СКАНДАЛ У ВАТИКАНУ: Полиција прекинула хомосексуалне оргије; Папин саветник се предозирао

НОВИ СКАНДАЛ У ВАТИКАНУ: Полиција прекинула хомосексуалне оргије; Папин саветник се предозирао

5 јула 2017

Још један скандал потреса ових дана Ватикан, након што је ватиканска полиција наводно упала прекинула хомосексуалну оргију у стану који припада Конгрегацији за доктрину вере – Одељењу чија је обавеза да се бави педофилијом и сексуалним злостављањима.

Ватикан се још није огласио поводом овог случаја.

Оптужени свештеник је након упада полиције пребачен на једну римску клинику ради детоксикације а потом упућен у самостан да размисли о својим преступима.

Италијански лист Фато Котидијано објавио је тврдњу да је полиција затекла предозираног секретара кардинала Франческа Кокопалмерјиа, шефа Савета за законодавне послове Понтификата и једаног од главних саветника папе Фрање.

Како преносе медији, папа је такође одлучио да кардинала за кога је радио свештеник пошаље у пензију пошто има више од 75 година.

Сада се међу свештенством најчешће постављају питања како је могуће да кардинал није знао ништа о активностима свог потчињеног.

Један од свештеника прокоментарисао је да је „сва срећа да није именован за бискупа“.

Поменутог кардинала је наводно папа Фрања лично препоручио за бискупа, али ће га овај инцидент, од којег се оправља, изгледа скупо коштати.

Ил Факто наводи да је папа био „веома бесан“ када је сазнао за овај случај, који се догодио готово истовремено са подизањем оптужнице због педофилије против кардинала Џорџа Пела, који се тренутно духовно опоравља и чека суђење у једном самосталну.

Светски медији преносе да папа, иначе, спрема да спроведе низ реформи, али је та његова намера наишла на велико противљење ватиканских конзервативаца.

Пет немилих инцидената који су се догодили у Ватикану у последње време створили су турбуленције, што, како се наводи, иде у прилог онима који тврде да је папа изгубио кредибилитет у очима многих.

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Eto, sta se desava kad se godinama molis bogu, a zapostavis zivot esktremiteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u