НОВИ ШОК ПОТЕЗ ТРАМПА!

NOVI ŠOK POTEZ TRAMPA!

23 decembra 2018

Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa saradnicima o otpuštanju predsednika Federalnih rezervi Džeroma Pauela, javila je agencija Blumberg.

Blumberg je, pozivajući se na četiri osobe upućene u te razgovore, prenela da se Tramovo nezadovoljstvo Pauelom, šefom američke centralne banke, pojačalo posle ovonedeljnog povećanja kamatnih stopa i nastavljenog pada vrednosti akcija na berzama.Savetnici bliski Trampu nisu ubeđeni da će američki predsednik „krenuti protiv“ Pauela i nadaju se da će se tokom praznika odljutiti.

Pojedini Trampovi savetnici su, takođe, upozorili Trampa da bi otpuštanje Pauela bio katastrofalan potez.

Ipak, Tramp je poslednjih dana privatno više puta razgovarao o otpuštanju Pauela, navodi Blumberg, pozivajući se na dva neimenovana izvora.

Portparoli Bele kuće, kao i portparolka Federalnih rezervi Mišel Smit, nisu želeli da komentarišu ove navode.

Pauel je došao na to mesto tako što ga je Tramp imenovao, a Senat potvrdio. Blumberg navodi da nije sve sasvim jasno u vezi sa mogućnošću smenjivanja Pauela, ali je jasno da bi takvu odluku morao da potvrdi Senat.

Od novembra, kada su održani kongresni izbori, sa položaja su otišli ili odlaze sekretar za pravosuđe Džef Sešns, šef osoblja Bele kuće Džon Keli, sekretar za državnu upravu Rajan Zinke, kao i sekretar za odbranu Džejms Matis.

KOMENTARI7 komentara

 1. Deda Micko says:

  Tramp tek sada otkriva ko su Federalne reserve, dokaz da je totalni idiot. Neka se o tome malo raspita kod svoga zeta, Kusnera, jevrejskog agenta koji kontrolise Belu kucu.

 2. milorad says:

  sad je jasno sve će da ih otpusti redom, kako koji zine van njegovih LEGALNIH DIREKTIVA NA KOJE PO USTAVU USA IMA PRAVO , TAKO ĆE DA LETI.

 3. Slobodanka says:

  Povlačenje je najteža disciplina i ono uvek stvara razdor. Ovo je dobra prilika da se u Fašingtonu cepaju što više kao amebe, tako slabi njihova moć.

 4. Zvonko says:

  Ovaj decko pravi sasvim kvalitetan haos na zapadu! Thumbs up!

 5. Miraš says:

  Ukleli su Trampa kad su krenuli sa onim "Trampe-Srbine" te evo i on mora odnekud da se povlači. Povlači se iz Sirije, a napola će se povući i iz Avganistana, pregovori Severna-Južna Koreja nemaju zasad značajan uspeh, izgubio je u dosadašnjem trgovinskom ratu sa Kinom... Kakav i koji uspeh u spoljnoj politici zabeležio je Tramp unazad dve godine? Jedino jedan je vredan pomena: U Brazilu je pobedio brazilski Tramp i to zahvaljujući pomoći Fašingtona njegovoj izbornoj kampanji, ali on je i predvodnik opasne i ekstremne desnice te Brazil se time nije usrećio.

  • Miraš says:

   Zapravo Tramp unutar SAD nema zdravu konkurenciju, ali ta nezdrava prilično je jaka i moćna. Otuda potiče "ukletost" agenta Donalda, a ima u čemu i sam greši.

 6. Budi Bog s nama says:

  Federalne rezerve vodi zmijsko gnezdo otrovnica - rotšildi. Ovo je rekao jedan od američkih predsednika pre nego što ga ubiše, i dalje svako ko je hteo da ukine vođstvo centralne banke od strane rotšilda sve do Kenedijevih beše ubijen. Tramp ukoliko i sam nije iz njihove porodice, ovim što radi sebi presuđuje. Melanija će biti bogata udova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *