НОВИ ШОК ЗА АМЕРИКУ – Нови ултиматум из РУСИЈЕ

NOVI ŠOK ZA AMERIKU – Novi ultimatum iz RUSIJE

2 februara 2022

Rusija je dobila odgovor na svoje bezbednosne zahteve NATO-a, uključujući optužbe protiv Moskve za kršenje suvereniteta susednih država, izjavila je zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland.

Evgenij Satanovski, politički stručnjak i orijentalista, izneo je svoje komentare na konflikte između Ruske Federacije i Zapada.Analitičar ukazuje na dvostruke standarde Vašingtona, pošto SAD optužuju Rusiju za „kršenje suvereniteta“, dok su one same to više puta činile u odnosu na veliki broj zemalja.

Štaviše, Sjedinjene Države su se pridržavale slične pozicije od svog osnivanja. Tako Amerikanci svoje prisustvo u Siriji ne smatraju nezakonitim, uprkos tome što Damask nije tražio od Vašingtona vojnu pomoć.

Juče su svi ruski mediji objavili da Rusija zahteva hitno povlačenje američkih trupa i njihovih saveznika iz Sirije, koji su tamo prisutni ilegalno. Ovo je izjavio zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski na sastanku Saveta bezbednosti.

Prema Satanovskom, to neće uticati na bezbednosni dijalog na evropskom kontinentu.

Istovremeno, Amerikanci preuzimaju veliki rizik zadržavajući svoje vojno prisustvo u Siriji – analitičar je u tom pogledu uporedio aktuelnu američku „sirijsku operaciju” sa njihovom invazijom na Vijetnam u novembru 1955. godine. Tokom dve decenije Vijetnamskog rata, Sjedinjene Države su izgubile oko 60.000 vojnika.

Svi se sećamo kako se završio Vijetnamski rat za Amerikance. U Siriji bi uskoro mogao da se ponovi sličan scenario. Zahtev koji je Ruska Federacija dala američkim predstavnicima u Savetu bezbednosti UN veoma je transparentan – primetio je Evgenij Satanovski u intervjuu listu VZGLJAD.

Webtribune.rs

KOMENTARI9 komentara

 1. Miromir says:

  Situacija u svetu je slična kao pred II sv rat. Tada je ujka Džo bio u ekonomskoj krizi i uspešno su izašli iz nje tako što su njihovi bogatuni smislili Hitlera finansirajući rat u Evropi. Epilog je bilo da je Evropa pre toga bila puna ko brod a amerika u problemu a nakon završetka velikog rata situacija je obrnuta. U današnje vreme prilike su slične: smišlja se žrtva (Ukrajina) da bi se Evropa uvukla u rat radi spašavanja Ukrajinaca od bratskog ruskog naroda. Međutim "provaljeni" su i postoji jedna sitnica koja im kvari plan a to je da Rusija ne naseda na ove provokacije, a nadam se da to neće dopustiti ni Ukrajinci, jer zna se ko bi izvukao korist i na čiju štetu. U celoj priči Sirija je samo deo scenarija da se spreči ujka Džo u svojim podlim namerama.

 2. Ovcoizovani covid idioti says:

  Konačno su Rusi krenuli na amerogownare. Sada će fašisti vatikaneri i muslimanderi u USA i Evroaziji da budu iskorenjeni; što bi rekao ćifutski gownar Ajzenhauer-"da se ispravi greška iz '45.".

  • Srbski vitez says:

   Hahahahaahahaha....e ovcoizovani, svaka čast za komentar!!! Evo smejem se i ne mogu da prestanem....:-)))

 3. persida says:

  Svadjaju se komsike preko plota.

  • Gagi says:

   Jeste, svadjaju se preko plota i blagovremeno gomilaju kamenje da se gadjaju kada zavada i bes dostignu vrhunac. A kada krene, odvalice tarabu da bi mogli bolje da se gadjaju i budu precizniji.

 4. milorad5 says:

  Jedini rat u kome će USA LOŠE da prodju je onaj rat u kome će i njihovi gradovi i industrija da gore,sve ostalo je čista glupost i samozavaravanje.Lako je destabilizovati polusrušene države i nacije koje još ne mogu da se oporave od razaranja strane vojne sile,zato su oni tako uspešni.Ajde da vidimo KAKO će se oni oporaviti od teških udara po CIVILNOJ infrastrukturi,milionskih gubitaka stanovništva i rasula države i poretka:)Izvesno je da će se to DESITI,i SIGURNO je da zbog geografske pozicije te zločinačke države tu može samo nuklearno oružje da deluje.Oni neće stati dok ne budu RAZORENI to su i sami rekli.Vi saberite DVA i DVA posle ovog divljačkog juriša na rusiju i kinu ŠTA će se desiti.Najpametnije što možemo da uradimo je da se dobro ukopamo i spremimo za mnogo teška vremena.Mi najverovatniej NEĆEMO biti gadjani mada,zver je zver,ko zna, ali čitav naš komšiluk je META ruskih projektila i neće biti zaboravljeni sigurno,ako pukne.Trenutni američki "predsednik" i ukrajinski "predsednik" su GLUMCI i marionete i ZATO se ovako dobro slažu,pravi gazda je viktorija i njeni šefovi,čak i stoltenberg je samo plaćeni govornik kao i očigleno SVI premjeri i šefovi država zapadnog NATO bloka.Kad vidim borisa ili makrona ili onog debila borelja meni se okrene stomak koliko su to očigldni plaćenici a ne političari,šta je sa guterešom i UN,NIGDE IH NEMA,potpuno ignorišu nuk.rat koji se ubrzano odvija pred našim očima.Očigledno je,ti likovi samo rade šta im se kaže,što i ne bi bilo loše da su naredjenja iz glasačke baze ali NISU.Interesi korporacija su prevagnuli i njihova vlast je u ovom momentu nedodirljiva na zapadu i to nam garantuje nuklearni rat pogotovo što direktori VERUJU da su bezbedni.Jedina svetla činjenica u celoj ovoj groznoj priči je da će i organizatori ovoga sigurno baciti kašiku,moraće toliko dugo da ostanu u svojim bunkerima da će se sigurno pocrkati tamo kao pacovi u rupi.Možda će njima za kraj biti i najgore od svih onih koji su njihove žrtve,što bi zaista bila fina i lepa ironija sudbine prema "gosodarima sveta":)i nemojte smetnui sa uma da su i zapadni državljani isto tako žrtve ovih pacova kao i svi mi ostali.Makolioko se mi nadali da "NEĆE" ,svakome ko ŽELI da ozbiljno promisli šta se dešava,je jasno da HOĆE,i vidljivo je sa svakom nedeljom koja prolazi da je sve BLIŽE I BLIŽE.Ovo nije jeftin holivudski filma sa happy end-om što se dešava,ovo je pravi HOROR u najavi i neće imati srćan kraj,ne treba se zavaravati,ZAPADNA zver je krenula i NEĆE STATI ovoga puta.

  • Srbski vitez says:

   Slažem se s tobom u svemu što si izneo, na žalost skoro da si pa 100% u pravu. Sve je u ogromnoj meri baš tako a posledice će biti neviđeno katastrofalne za SVE! Ipak, nadam se i verujem da će Rusi biti za nijansu brži i da će ove zapadne skotove prosto u startu maestralno efikasno ONEMOGUĆITI nekim oružjem najverovatnije elektronskim i time izbeći pogubni nuklearni domino efekat.Uz Božju pomoć Rusi će ih spustiti na zemlju i pobediti uz minimum žrtava.

 5. Zoran says:

  "Analitičar ukazuje na dvostruke standarde Vašingtona, pošto SAD optužuju Rusiju za „kršenje suvereniteta“, dok su one same to više puta činile u odnosu na veliki broj zemalja."_____________Ne jase konja onaj kome lici, nego onaj ko ga ima.

 6. Ajoj Mili Moj says:

  Po američkim demokratskim principima oni imaju izuzeće od svih mogućih uredbi koje se kose sa američkim postupcima jer takva je njihova demokratija. Ako su je oni izmislili onda su oni i izuzeti od svojih izmišljotina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *