НОВИ СОРОШЕВ ПРОЈЕКАТ ЗА КОСОВО! Србија на удару

NOVI SOROŠEV PROJEKAT ZA KOSOVO! Srbija na udaru

7 decembra 2019

Gotovo da nema nedelje da Zapad i krugovi oko Soroša ne organizuje neku međunarodnu diskusiju između predstavnika Beograda i Prištine na temu konačnog rešenja za Kosovo. Pokušavaju li tako na „na mala vrata“ da ožive dijalog koji je mrtav zbog ponašanja Albanaca.

Hašim Tači, predsednik takozvane države Kosovo danas u Berlinu, na skupu pod nazivom „Balkanski dijalozi“, govori o mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine. Dakle, o pomaku priča takozvani predsednik nepriznate države koja je uvela necivilizacijske takse ostatku Srbije, čime je i ubila dijalog.Propaganda Soroša

To nije prva panel diskusija te vrste o Kosovu, a uglavnom ih finansiraju i prave organizacije koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa Džordžom Sorošem.

Politikolog Dragomir Anđelković nema dilemu da takvi skupovi Srbiji samo nanose štetu.

„Oni imaju propagandni efekat za Kosovo, Hašima Tačija i za deo kosovskih političara, dok za Srbiju ne donose nikakvu korist, već nam otežavaju i smanjuju prostor za pokušaj dogovora sa centrima moći u Americi sa kojima bismo možda mogli nešto i da napravimo“, kaže Anđelković.

Pored lidera iz našeg regiona i velikog broj uticajnih diplomata iz SAD, EU, Nemačke, na skupu će se naći i predstavnici akademske zajednice.

Model dve Nemačke

Anđelković kaže da nije nikakvo iznenađenje to što su Tačijevi glavni sagovornici bivša visoka predstavnica EU za spoljne poslove Ketrin Ešton, američki diplomata Frenk Vizner i bivši nemački ambasador Volfgang Išinger.

„Svi oni su prvoborci podrške kosovskom separatizmu i perjanice u nametanju Srbiji modela dve Nemačke kao konačnog rešenja za Kosovo. Za nas taj model znači da sve gubimo, bez priznanja Kosova u prvom koraku, dok bi u drugom došlo i do toga“, objašnjava naš sagovornik.

Organizatori skupa u Berlinu su Istok-Zapad institut iz Njujorka, Beogradski fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija, što je za Anđelkovića samo potvrda da iza svega stoji soroševski lobi.

„Sve te organizacije su deo propagandnog i ideološkog soroševskog kompleksa i njihov cilj je da se promovišu ne samo nezavisno Kosova i politika Kosova, već i Hašim Tači i svi Soroševi partneri na Kosovu“, ističe on.Već viđeno

Prema Anđelkovićevim rečima, sve to za nas nije dobro jer su te iste organizacije često napadale i Srbiju, i Rusiju, i Republiku Srpsku, često i Donalda Trampa, a takve organizacije nam otežavaju da napravimo neki sporazum sa Trampovim okruženjem.

Kako je saopštila Kancelarija za KiM, skupu će prisustvovati i njen direktor Marko Đurić, a dijalog Beograda i Prištine će biti u središtu pažnje, s obzirom da već nekoliko meseci nije razgovarano na tu temu, koja je ključna za evroatlantske integracije.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miraš says:

  Mato Glušac (1774 - 1870) o Kosovu: “Koliko vidim, na Kosovu će bit trista jada i narod će tamo da strada. I od njega će u tom vaktu (vremenu) bit slaba vajda. A jednog dana kad se tamo pamet okrene, a kape promijene, ponovo će Kosovo bit ko nekad Dušanovo!“ - Šta je ovaj baška čoek, rodjen 1774 godine, mislio pod promenom kapa. "U srednjem veku, kada su glasnici donosili nepovoljne vesti u gradove, na primer, da je u blizini epidemija kuge, ili neprijateljska vojska nosili bi CRNE KAPE koje su stražari sa kula i osmatračnica videli iz daljine. Suprotno tome, ako su glasnici imali BELE KAPE opasnost nije postojala." Otuda i izraz "mrka kapa". Znači čekamo našu "belu kapu" tj. povoljno vreme za uspešnu akciju.

 2. persida says:

  Raspao se dabogda, crvi mu kolo igrali, vicevima zacikavali, a on se raspadao i trulio da od njega ne ostane nista. Natamo demone, sto pre u zemlju, ne cekaj dugo.

 3. Kosovac says:

  Još nije, a ne zna se ka'će. Pu, pu, pu, natamo ga bilo. ……….A možda će večno da traje, kao onaj ćopavi Radnik za neke Srbe.

 4. Nika says:

  Opet takse, razgraničenje i nastavak pregovora. Pregovori o čemu? O pravno obavezujućem sporazumu, koji znači i formalno pravno priznanje nezavisnosti Kosova, jer sve drugo je ispregovarano (dato sve za ništa). I šta će se desiti i da ovaj ode Bogu na ispovest? Više se Vučić sastaje sa njegovim sinom nego sa njim i niko kao on ne sprovodi politiku Nevladinih organizacija. S kim se sastao mladji Soroš povodom stvaranja "Malog Šengena". Sa predsednicima ove tri kolonije koje ga osnivaju. Imaće lakši promet ljudi, robe i kapitala. Dobićemo tone albanskog paradajza, krompira i dugog povrća, jer naši poljoprivrednici ne znaju to proizvoditi. Zato je poljoprivredno zemljište i prodato onima iz UAE, koji takvu zemlju nisu ni videli dok iz peska nisu došli u Srbiju. Što će protekom ljudi svim migrantima biti glavna ruta prema zemljama EU Srbija to nikoga u ovoj zemlji ne zanima. Tek sad je počelo zanimati stanovnike mnogih gradova koji se ne mogu odbraniti od njihovog nasrtaja na njihovu imovinu. Sada apeluju na državu da preduzme nešto. Što će većini biti odbijen zahtev za azil u zemljama EU i svi biti vraćeni u Srbiju to nikoga ne brine. Vlast reče da ćemo time dobiti radnu snagu. Hoće onaj ko plaća 12.000 evra da se dočepa EU raditi za 250 evra kad na vrbi rodi grožđe. Nisu oni gluplji od naših mladih koji od takve zarade beže kud i oni. Ne beže samo od niske zarade već najviše zbog toga što ne mogu dobiti nikakav posao. Treba obezbediti posao za najmanje 30.000 onih sa kupljenim diplomama.

  • Kosovac says:

   @ Nika, Crno pišeš da crnije ne može biti. A ja, oduzet, ne mogu da te demantujem.

 5. Gardista says:

  Navedene organizacije u Srbiji da se pod hitno zabrane i proteraju a slicne njima zabrani prisrup svemu, pa i nenormalno finansiranje iz budzeta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *