НОВИ СВЕДОЦИ ОТКРИЛИ КАКО ЈЕ СТРАДАО БРИС ТАТОН! Власт и полиција наместили цео случај!

NOVI SVEDOCI OTKRILI KAKO JE STRADAO BRIS TATON! Vlast i policija namestili ceo slučaj!

3 novembra 2016

hro-bris-taton_620x0

Mesec dana posle događaja na Obilićevom vencu, kad je nastradao Bris Taton, pozvali su me u policiju na saslušanje. „Ispitivanje“ inspektora zapravo je bilo njihovo insistiranje da kažem kako sam video da su ga bacili. Rekao sam im: „Momci, hoćete li istinu? Nisam video da ga neko baca. Na stepeništu nikoga nije bilo. Ja neću pričati ono što vi hoćete“.

Ovu tvrdnju u sredu je pred Višim sudom u Beogradu izneo Dragan Crepulja, bivši čuvar u garaži na Obilićevom vencu u nastavku postupka protiv Đorđa Prelića, optuženog da je 17. septembra 2009. godine organizovao napad na grupu navijača iz Francuske, među kojima je bio i Taton, koji je od zadobijenih povreda preminuo 12 dana kasnije. Prelić je u odsustvu osuđen na 15 godina zatvora, a nakon izručenja Srbiji, pre nešto više od dve godine, tražio je novo suđenje.

Inače, Crepulja se u sredu prvi put pojavio kao svedok pred sudskim većem. On nije saslušavan kad se vodio prvi postupak protiv navijača Partizana, koji je pravosnažno okončan. Kako je kazao, očekivao je da će posle ispitivanja u policiji da dobije poziv od suda, ali to se sve do sada nije dogodilo. Rekao je da nije osećao potrebu da sam dođe.

– Tog dana sam bio u prizemlju garaže kad sam u jednom momentu čuo i video da je neko ili nešto proletelo nadole – kazao je svedok.

– Prišao sam ogradi i video čoveka kako leži na betonskoj stazi. Dotrčao sam do njega. Refleksno sam pogledao prema stepenicama da neko ne padne, ali tamo nikoga nije bilo.

Na pitanje advokata optuženog Prelića, da li je mladić pao sa stepenica ili sa platoa, ovaj je odgovorio:

– Sa platoa, potpuno sam siguran.

On je dalje kazao da je Taton jaukao i da je ubrzo došla Hitna pomoć. Posle svega toga otišao sam na Obilićev venac i pitao kolportera šta se dogodilo. Rekao mi je da je ovaj protrčao pored njega, a pokazao mi je žardinjeru sa koje je skočio. Video sam otisak patike, koji je bio u pravcu gde je pao. Tri dana kasnije došli su sa RTS i tada sam im pokazao gde je pao i ispričao ovo što sam sada rekao.

Na to je zamenik tužioca reagovao, govoreći da je u tom prilogu kazao da je „video kako čovek otečene glave leži na betonu“ i da nije spomenuo kako je video da nešto pada. Pitao ga je da li govori istinu na suđenju ili u tom prilogu.

– Govorim je i sada, a govorio sam i tada – rekao je Crepulja.

– Nisam ništa slagao. Zašto bih?

Tokom glavnog pretresa svedočio je i Ivan Bajac, menadžer „Ajriš paba“, lokala u kom su sedeli francuski navijači. Ispričao je da je video da iz pravca „Mažestika“ i zgrade Tanjuga dolaze neki mladići sa kapuljačama i hirurškim maskama preko lica, da je započela tuča, ali da nije video da je neka grupa bilo kog mladića opkolila ili da neko nekoga drži. Odbranu je interesovalo da li njegov lokal ima kamere:

– I tada, a i sada, dve spoljne kamere snimaju našu baštu i baštu prekoputa. Po meni, one su zabeležile događaj. Niko nikada nije došao da traži snimak tih kamera. Takođe, do sada me niko nije zvao od nadležnih da svedočim.

PRIKAZAN PETOMINUTNI SNIMAK

NA suđenju je prikazan snimak u trajanju od pet minuta na kojem se vidi podnožje stepeništa i momenat kad se njime penje Đorđe Prelić sa Ljubomirom Markovićem. Optuženi je insistirao da se u zapisnik unese da njih dvojica idu normalno, da nemaju nikakve maske na licu, niti kapuljače na glavi. Zahtevao je takođe da se zabeleži da nisu imali nikakvo oružje, a da tri-četiri minuta kasnije posle njih na stepenište stupa grupa mladića sa kapuljačama i da odlaze prema platou gde je ubrzo došlo do tuče.

KOMENTARI4 komentara

 1. Life says:

  Pa, eto teško je sada sve razjasniti, ko je i koliko kriv, strasti, nesrećan slučaj, loše mesto u loše vreme. Ali ništa nije skriveno što se neće razotkriti, o dolasku pravednog carstva Božijeg svi ćemo dobiti po delima svojim. Jer ko je stvorio oko i uho, zar ne vidi i ne čuje? On zna i sva srca naša.

 2. Markovic Radosav says:

  Kako su ti momci zrtvovani jer je politicki trenutak Borisu Tadicu i ekipi nalagao da se usled pritiska francuske ambasade uvuce istima i sazanskim medijima u guzicu...uzeo je godine mladosti tim momcima...kakve su to fukare kako zive i gaje decu sa osecajem da su strpali u zatvor nevine momke...jad od policajaca....i tako se tu skupio naj veci sljam u taj mup....cast zaista jako jako retkim profesionalnim i casnim u toj sluzbi...a o sudiji i tuziocu i da ne pricam....NULE OD LJUDI...Jos jedan veliki srpski stid

 3. opet ja says:

  Aj ne serite. Drugar mi je bio te večeri tamo i rekao da se sledio od straha kada su naleteli "navijači". Niko nije smeo da mrdne, a kamo li da pomogne napadnutima. Prvo su ga dobro izlemali, a onda je jadnik pokušavajući da se spase pao preko ograde. Kada te juri masa maloumnih kretena i kada si već dobro izudaran sa zatvorenim očima teško da možeš da vidiš sve pred sobom. Još će da ispadne da se dečko sam izudarao i bacio da bi naudio našim "navijačima". A koja je to vrsta "navijača" možete da vidite i ovih dana i proletos. Jedan je i likvidiran pre nekoliko dana...

  • Pera says:

   a ti nemoj da jedes ! znamo kako gmizavci na vrhu nazovi drzave Srbije razmisljaju, ali goveda, njihova potrckala, sudije i ostali olos nastavljaju da lizu fekalije pod bilo cijom upravom. Hocu da kazem, ako su ta goveda pod tadicijem tada htela osudu naseg Srbina na silu, zasto sada kad su drugi na vlasti, se ne odmotava klupko? Pa ocigledno da isti bezkicmenjaci opstaju, nemenjaju ih, a i izdajnicka politika se nemenja !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *