НОВИ СВЕДОЦИ ОТКРИЛИ КАКО ЈЕ СТРАДАО БРИС ТАТОН! Власт и полиција наместили цео случај!

НОВИ СВЕДОЦИ ОТКРИЛИ КАКО ЈЕ СТРАДАО БРИС ТАТОН! Власт и полиција наместили цео случај!

3 новембра 2016

hro-bris-taton_620x0

Месец дана после догађаја на Обилићевом венцу, кад је настрадао Брис Татон, позвали су ме у полицију на саслушање. „Испитивање“ инспектора заправо је било њихово инсистирање да кажем како сам видео да су га бацили. Рекао сам им: „Момци, хоћете ли истину? Нисам видео да га неко баца. На степеништу никога није било. Ја нећу причати оно што ви хоћете“.

Ову тврдњу у среду је пред Вишим судом у Београду изнео Драган Црепуља, бивши чувар у гаражи на Обилићевом венцу у наставку поступка против Ђорђа Прелића, оптуженог да је 17. септембра 2009. године организовао напад на групу навијача из Француске, међу којима је био и Татон, који је од задобијених повреда преминуо 12 дана касније. Прелић је у одсуству осуђен на 15 година затвора, а након изручења Србији, пре нешто више од две године, тражио је ново суђење.

Иначе, Црепуља се у среду први пут појавио као сведок пред судским већем. Он није саслушаван кад се водио први поступак против навијача Партизана, који је правоснажно окончан. Како је казао, очекивао је да ће после испитивања у полицији да добије позив од суда, али то се све до сада није догодило. Рекао је да није осећао потребу да сам дође.

– Тог дана сам био у приземљу гараже кад сам у једном моменту чуо и видео да је неко или нешто пролетело надоле – казао је сведок.

– Пришао сам огради и видео човека како лежи на бетонској стази. Дотрчао сам до њега. Рефлексно сам погледао према степеницама да неко не падне, али тамо никога није било.

На питање адвоката оптуженог Прелића, да ли је младић пао са степеница или са платоа, овај је одговорио:

– Са платоа, потпуно сам сигуран.

Он је даље казао да је Татон јаукао и да је убрзо дошла Хитна помоћ. После свега тога отишао сам на Обилићев венац и питао колпортера шта се догодило. Рекао ми је да је овај протрчао поред њега, а показао ми је жардињеру са које је скочио. Видео сам отисак патике, који је био у правцу где је пао. Три дана касније дошли су са РТС и тада сам им показао где је пао и испричао ово што сам сада рекао.

На то је заменик тужиоца реаговао, говорећи да је у том прилогу казао да је „видео како човек отечене главе лежи на бетону“ и да није споменуо како је видео да нешто пада. Питао га је да ли говори истину на суђењу или у том прилогу.

– Говорим је и сада, а говорио сам и тада – рекао је Црепуља.

– Нисам ништа слагао. Зашто бих?

Током главног претреса сведочио је и Иван Бајац, менаџер „Ајриш паба“, локала у ком су седели француски навијачи. Испричао је да је видео да из правца „Мажестика“ и зграде Танјуга долазе неки младићи са капуљачама и хируршким маскама преко лица, да је започела туча, али да није видео да је нека група било ког младића опколила или да неко некога држи. Одбрану је интересовало да ли његов локал има камере:

– И тада, а и сада, две спољне камере снимају нашу башту и башту прекопута. По мени, оне су забележиле догађај. Нико никада није дошао да тражи снимак тих камера. Такође, до сада ме нико није звао од надлежних да сведочим.

ПРИКАЗАН ПЕТОМИНУТНИ СНИМАК

НА суђењу је приказан снимак у трајању од пет минута на којем се види подножје степеништа и моменат кад се њиме пење Ђорђе Прелић са Љубомиром Марковићем. Оптужени је инсистирао да се у записник унесе да њих двојица иду нормално, да немају никакве маске на лицу, нити капуљаче на глави. Захтевао је такође да се забележи да нису имали никакво оружје, а да три-четири минута касније после њих на степениште ступа група младића са капуљачама и да одлазе према платоу где је убрзо дошло до туче.

KOMENTARI4 коментара

 1. Life says:

  Па, ето тешко је сада све разјаснити, ко је и колико крив, страсти, несрећан случај, лоше место у лоше време. Али ништа није скривено што се неће разоткрити, о доласку праведног царства Божијег сви ћемо добити по делима својим. Јер ко је створио око и ухо, зар не види и не чује? Он зна и сва срца наша.

 2. Markovic Radosav says:

  Kako su ti momci zrtvovani jer je politicki trenutak Borisu Tadicu i ekipi nalagao da se usled pritiska francuske ambasade uvuce istima i sazanskim medijima u guzicu...uzeo je godine mladosti tim momcima...kakve su to fukare kako zive i gaje decu sa osecajem da su strpali u zatvor nevine momke...jad od policajaca....i tako se tu skupio naj veci sljam u taj mup....cast zaista jako jako retkim profesionalnim i casnim u toj sluzbi...a o sudiji i tuziocu i da ne pricam....NULE OD LJUDI...Jos jedan veliki srpski stid

 3. opet ja says:

  Aj ne serite. Drugar mi je bio te večeri tamo i rekao da se sledio od straha kada su naleteli "navijači". Niko nije smeo da mrdne, a kamo li da pomogne napadnutima. Prvo su ga dobro izlemali, a onda je jadnik pokušavajući da se spase pao preko ograde. Kada te juri masa maloumnih kretena i kada si već dobro izudaran sa zatvorenim očima teško da možeš da vidiš sve pred sobom. Još će da ispadne da se dečko sam izudarao i bacio da bi naudio našim "navijačima". A koja je to vrsta "navijača" možete da vidite i ovih dana i proletos. Jedan je i likvidiran pre nekoliko dana...

  • Pera says:

   a ti nemoj da jedes ! znamo kako gmizavci na vrhu nazovi drzave Srbije razmisljaju, ali goveda, njihova potrckala, sudije i ostali olos nastavljaju da lizu fekalije pod bilo cijom upravom. Hocu da kazem, ako su ta goveda pod tadicijem tada htela osudu naseg Srbina na silu, zasto sada kad su drugi na vlasti, se ne odmotava klupko? Pa ocigledno da isti bezkicmenjaci opstaju, nemenjaju ih, a i izdajnicka politika se nemenja !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u