НОВИ СВЕДОК И НЕВЕРОВАТАН ОБРТ: Гардисти на Топчидеру нису убијени због Ратка Младића ВЕЋ ЗБОГ ОВОГА

NOVI SVEDOK I NEVEROVATAN OBRT: Gardisti na Topčideru nisu ubijeni zbog Ratka Mladića VEĆ ZBOG OVOGA

14 oktobra 2018

Bivši oficir Vojske Srbije i Crne Gore koji sada živi u Moskvi dao je iskaz u tužilaštvu tvrdeći da su dvojica gardista Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović ubijeni zbog 1,5 tona kokaina koji je bio sakriven u kasarni na Topčideru, saznaje ekskluzivno Srpski telegraf!

Jakovljević i Milovanović pronađeni su mrtvi 5. oktobra 2004. godine, oko 9 ujutru. Prema rečima ovog oficira, čije je ime poznato redakciji, ubistvu u kasarni prethodila je istraga o švercu droge koju je vodio jedan pripadnik tadašnjeg DB.

– Navodno, sve je krenulo u Zrenjaninu. Jedan od glavešina bezbednosnih službi za taj okrug pratio je kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i švercovala narkotike ka Mađarskoj, a najverovatnije i dalje u EU. Tada je došao do saznanja da se među dilerima nalaze i deca pojedinih oficira, ali i da je grupa povezana sa određenim ljudima koji su u to vreme bili aktivni u Vojsci. Prema saznanjima tog debeovca, štek za drogu bilo je upravo vojno podzemno sklonište Karaš na Topčideru! – kaže dobro obavešten sagovornik.

Kako je oficir ispričao u tužilaštvu, bezbednjak iz Zrenjanina tražio je da istražni organi upadnu u kasarnu. Tada je on i upoznat sa ovim slučajem, o čijim detaljima je svedočio u tužilaštvu.

Međutim, kako tvrdi, tadašnji vrh Vojske i bezbednosnih službi odbio je takvu akciju kako se Vojska ne bi kompromitovala u javnosti.

Preko svojih veza u Vojsci dileri su čuli da su razotkriveni, zbog čega su, prema rečima oficira, odlučili da isprazne štek. Očigledno je da su imali svoje ljude i u samom vojnom objektu na Topčideru jer su bili dobro upoznati sa organizacijom i do detalja isplanirali akciju, ali ih je splet nesrećnih okolnosti omeo u tome, a dvojicu nesrećnih gardista naveo pravo u smrt.

– Dilerima je rečeno u koje će vreme i kuda straža proći i oni su po tim smernicama isplanirali svoju akciju. Došli su naoružani dugim cevima i ušli u vojni objekat misleći da će se mimoići sa stražom.

Međutim, Jakovljević i Milovanović su, navodno, kobnog dana kasnili sa obilaskom desetak minuta i naleteli su pravo na dilere, koji su, u strahu da će ih razotkriti, rešili da ih likvidiraju – ispričao je navodno oficir.

Rupa u ogradi i misteriozni kombi

Punomoćnici roditelja ubijenih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića zatražili su svojevremeno od JKP “Parking servis” u Beogradu informaciju o tome zbog čega su veče pre ubistva uklonili sve civilne automobile parkirane u blizini vojnog objekta Karaš u Drajzerovoj ulici, gde se dogodila tragedija.

Advokati porodica stradalih mladića su došli do podataka da je te noći “trebalo da se obavi važan transport”, kao i da su se stanovnici okolnih zgrada žalili da im pauk nikada ranije nije nosio vozila.

Kako su mediji pisali, u vreme ubistva gardista, u jednom delu ograde oko vojnog objekta bila je rupa pored koje je bio parkiran kombi užičkih registracija. Čiji je taj kombi i šta je tamo radio, nikada nije istraženo.

Advokat Predrag Savić, koji zastupa porodice ubijenih gardista, kaže da je čuo za verziju koju ju izneo oficir Vojske i pozvao nadležne organe da to istraže.

– Tačno je, čuo sam za tu informaciju. Sada je potrebno da država utvrdi šta se tačno kobnog dana dogodilo – rekao je on.

Savić je i ranije tvrdio da je 3D rekonstrukcija Centra za forenzička istraživanja pokazala da je u smrt gardista umešana treća osoba.– Utvrđeno je da su oni bili razoružani, a potom ubijeni – rekao je Savić.

Uskoro i prva hapšenja

Izvor kaže da su pokrenuta istraživanja na osnovu iskaza oficira tužilaštvu, ali da se to drži u tajnosti i da je sa detaljima upoznat veoma mali broj ljudi u vrhu države. Kako dodaje naš sagovornik, vrlo brzo se mogu očekivati i hapšenja u ovom slučaju.

– Ovaj svedok je dao mnogo detalja i sve njegove tvrdnje su proveravane. Deklarisan je kao pouzdan svedok – navodi izvor.

Sva veštačenja u istrazi

oktobar 2004. – prva istraga koju je izvršila vojna komisija zaključila je da je Jakovljević ubio Milovanovića, a potom izvršio samoubistvo

decembar 2004. – nezavisna komisija koja je formirana na inicijativu Visokog saveta odbrane SCG zaključila je da je gardiste ubila treća osoba

april 2008. – nalaze nezavisne komisije potvrdila je i FBI laboratorija Kvantiko u Vašingtonu

novembar 2008. – superveštačenje Ljubiše Dragovića takođe odbacuje mogućnost samopovređivanja ili samoubistva

(Srpski telegraf)

KOMENTARI13 komentara

 1. Hruscov says:

  Pokoj dusa nevinoj deci zarad necijeg bogatstva, vidi onaj od gore sve, sad je na njega red da se vrati milo za drago, ja bi dodao, isto kako cinis neka ti se vrati.

 2. Diego says:

  Rupa u ogradi u Drajzerovoj stoji još od 1989, a možda i duze. Između kapija 11 i 12 se nalazi rupa koju je vojska zvala kapija 11.5 i kroz tu rupu je vojska bjezala u grad. Što se tiče podzemnog prolaza i skloništa, možda je moguća ova prica, ali ću da napomenem da su u to vrijeme dosovci bili na vlasti i sami znamo na koji način se zemlja uništavana i šta se sve radilo. Ako neko zna šta se desilo, to su oni i određeni oficiri u to vrijeme koji su radili za strane službe.

 3. MILUTIN MIKI VUJOVIC says:

  Najveci Srpski problem su DOMACI IZDAJNICI

 4. milorad says:

  konačno će crnogorska narko mafija u bgd biti potpuno uništena.Sad još "kosovare" da pokidaju i MOŽDA će ovo biti konačno normalna država.Dok se ne unište organizovani narko klanovi u srbiji neće biti ni reda ni zakona, vučić je pametno odigrao, prvo to je i moralo da se reši.

  • Milivoj Trbojevic says:

   Milosevicevom Vojskom ne postojecom jugosovenskom svako se sprda i ruga oni su ubijani de god je ko stigao u bivsoj jugoslaviji Srbi su lud Narod kom su decu dali da ih ubija bratstvo i jrdinstvo milosevica koje on zagovarao od jugoslavije samo Srbija ostala a kumunjare zagovaraju da jugoslavija postoji i petokraka srbin sluzi naj veceg zlikavca jugoslavije druga tita

   • Deda Micko says:

    Srbi idu da se klanjaju koljacu Titu u Kuci cveca. Bog je digao ruke od Srba odavno. Nemaju se na koga zaliti.

 5. Dragi says:

  Da li će među prvima biti uhapšen tadašnji vojni istražni sudija Tufegdžić, a i ostali koji su zataškavali i ometali slučaj?

 6. Miroslav says:

  Ovu decu su ubili tadasnji predsednik drzave,ministar policije, ministar pravde, glavni tuzilac, komadant kasarne... da su moja deca nijedan od ovih ne bi prosao nekaznjeno... dzukele su sve znale, a folirale su nesretne roditelje

  • milorad says:

   iznenadio bi se kad bi znao da je nivo korupcije pod miloševićem omogućio običnom pukovniku da vodi narko kartel usred armije a uskoro će da vidite koji je to pukovnik , samo što je on zbrisao kod mila to je problem.

 7. Mi says:

  Miroslave, izgleda da je jedini način baba Cokin.... Generala Mladića je u u komentaru već sutradan umešala Danica Drašković. Pa se sada pitam , kakva je njena uloga u biznisu sa narkoticima??? Doslovce je izjavila da je vojnike ubilo obezbeđenje Ratka Mladića...

 8. mrak says:

  Auuu, znaci pocela cistka? Sada cemo videti koga ce odneti reka. Povise njih. Ovo je tek pocetak akcije ciscenja, odavno je pocela odokola. Vlasnici ce mnoge pustiti niz vodu.

 9. petrovgrad says:

  Narkomani sve što rade, rade veoma smišljeno i u svojim aktivnostima sve isplaniraju. Tu nema propusta, ide glava. Onaj ko je najviše lajao i aludirao na Mladića, time su nastojali da skrenu pažnju i sumnju sa sebe. Samo treba pohapsiti vojne istražne organe koji su u tome učestvovali. Da odgovaraju zašto su dezavuisali javnost po čijem nalogu.

 10. guma says:

  srpski telegraf. Ja se samo pitam kako li je onim jadnim i prejadnim roditeljima ovih ubijenih mladića, dok čitaju ovakve i slične članke...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *