НОВИ УДАР ИЗ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ – Србима се не пише добро

NOVI UDAR IZ EVROPSKE UNIJE – Srbima se ne piše dobro

31 jula 2017

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip 500.

„U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i tu uredbu ukinemo“, rekao je Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i da ćemo, u nekom trenutku, morati da je ukinemo.

„Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika“, ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine Vlada može da smanji nivo siromaštva u državi.

Na pitanje da li i dalje postoji ideja u Vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Ljajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili „pod znakom pitanja“.

„Najbolja socijalna politika su jaka ekonomija i zapošljavanje ljudi. To je ono što trajno rešava problem siromaštva“, rekao je ministar.

(Sputnjik)

KOMENTARI



10 komentara

 1. kuka says:

  A u ime i radi čega vi morate da prihvatite ovu njihovu preporuku. Možda da bi nas 2358. primili u EU? Bože dragi, spasi i izbavi nas od ovih budala na vlasti!!!

 2. Glvtar says:

  Ne. Najbolja socijalna politika je 400 eur minimalni zagarantovani licni dohodak. Takozvani minimalac. Veci minimalac vise novca u novcanim tokovima. Veci porez. Pa da vidimo Fiat, Ideju, Ikeu, Delhize i ostale firme koliko su veliki i zdravi sistemi, odnosno koliko parazitiraju na našim, Srpskim ledjima.

  • Batina says:

   Ata sa onom vecinom sto ne radi, sta ce oni jesti?

 3. Gaga says:

  Ovo je jos jedan cin VELEIZDAJE!Ljudi nece imati sta po kontejnerima ni da nadju jel ce hleb toliko biti skup da ga nece moci kupovati!Srbi ovo je sramota i Skandal!

 4. Miki says:

  Blago nama sa ovakvim poltronima. Kave mi veze imamo sa preporukama EU robije kada nismo ni blizu njenom članstvu. Ovima da zatraže i da se sami ubiju oni bi pristali.

  • Pastrovic says:

   Bravo ti ga Miki, eto bas kako si rek'o.

  • kuka says:

   Ovima da zatraže da se sami ubiju, oni bi pristali da pobiju sve nas.

 5. Batina says:

  Slobodno trziste ide na ruku samo onima sto imaju monopol a to su zapadne korporacije. Ovog ljajica poslati u eUropu. najvise sto bi tamo mogao biti jeste cistac klozeta, pa neka zivi u slobodnom trzistu.

  • kuka says:

   Tako je. Slobodno tržište je samo zgodna parola za obmanjivanje masa. Sve njih treba saterati u neki klozet i povući vodu.

 6. milos says:

  Jos jedan udar na penzionere najvernije glasace rezima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *