НОВИ УДАР НА НОВЧАНИК ГРАЂАНА! Опет преко таблица…

NOVI UDAR NA NOVČANIK GRAĐANA! Opet preko tablica…

4 januara 2018

Promena tablica i saobraćajne dozvole je trošak od oko 3.500 dinara. Nove registarske tablice za putničko vozilo koštaju 2.190 dinara, dok je cena nove saobraćajne dozvole 1.314 dinara.

Vlasnici registarskih tablica koje sadrže latinična slova Č, Ć, Ž, Š i Đ, kao i slova Y i W, a koji ovih dana vrše registraciju vozila nemaju razloga za strahovanje da će morati da plaćaju za nove tablice „bez kvačica“.

Iako su dopunom Pravilnika o registraciji još prošlog leta izbačene kvačice, vlasnici tablica koje sadrže ova slova će ih prilikom registracije zadržati sve dok ne budu morali da menjaju saobraćajnu dozvolu čiji datum važenja je jasno istaknut na poleđini.

Promena tablica i saobraćajne dozvole je trošak od oko 3.500 dinara. Nove registarske tablice za putničko vozilo koštaju 2.190 dinara, dok je cena nove saobraćajne dozvole 1.314 dinara, pišu „Novosti“.

Za sada sve ostaje po starom, kada su u pitanju tehnički pregledi, jer novi Pravilnik nije usvojen. Jasno je da se čeka Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

– Jedva čekam da se uvede red u ovu oblast – kažu u jednom od udruženja tehničkih pregleda Srbije.

Očekuju da će tehnički pregled vozila pretrpeti velike izmene koje bi doprinele da na puteve Srbije može da izađe samo tehnički potpuno ispravno i bezbedno vozilo.

Tako treba očekivati i da vozila straija od 15 godina dva puta godišnje moraju da prođu liniju tehničkog pregleda, a da će nova vozila biti kontrolisana posle dve godine.

Mnogo se očekuje od uvođenja centralnog informacionog sistema koji će povezivati linije tehničkih pregleda sa MUP i Agencijom za bezbednost saobraćaja Srbije.

Pored sistema za video nadzor, trebalo bi da se uvedu licence za kontrolore, seminari unapređenja znanja. Jedan od predloga je i da se radne mašine kao i traktori registruju trajno sa obavezom da periodično imaju obavezu tehničkog pregleda.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Pljačkanje srbadije se nastavlja! Sledeća izmena im je da se bela boja s podloge tablica promeni u plavu! A posle plave u neku drugu,i tako ukrug! Ma,i treba im tako!

 2. Ognjen says:

  I svi cute i placaju. A para nigde.

 3. Beli Orao says:

  Ima lijeka i za to ,nek 90 % odbije registraciju i ostavi auto u garaži ,parkiralištima ili na bijeloj zoni PP bez ponovnog registrovanja ,nek rđaju !!! Brzo će vlast povući sve što je činila za novog čerupanje guskova i gusaka, kad kase budu prazne od poreza na promet benzina ,nafte ,rezervnih dijelova ,guma ,garaža koje nemaju posla ,benzinskih pumpi koje. Zatvaraju i otpuštaju radnike na ulicu ???? Dalje da vidimo gdje će tad država i vlasti stići u guzicu ,pobro u guzicu !!! Ali ima petlja ,budite solidarni i složni pa ćete naučiti vlast PAMETI!!!

  • Pastrovic says:

   Ne valja ti procjena!? Znaci da treba da dam zadnju crkavicu da bih imao nekakvo prevozno sredstvo, pa onda u inat ovoj vajnoj vladi da gledam kako mi to jade jede rdja. Ne ide to pobogu brate. Ajde da u inat svi pocijepaju ono malo jada sto je kao plata. A???

  • Velika Metla says:

   Beli orao,to bi moglo kad bi narod bio jedinstven,a pošto je zapad preko srPijanske ološi,vlasti,razbio jedinstvo srbskog naroda od toga nema ništa! Da bi se to uradilo treba da narod pojedinačno i izgubi ponešto,a narod nije spreman da izgubi,šrtvuje,ništa! Prema tome .................,piši propalo! Zna ovo šta ja piskaram ovde ova kolonijalna uprava mnogo dobro,zato se i ponašaju prema narodu ovako kako se ponašaju,jer se ne plaše od naroda ni mrvu jednu jedinu!

 4. Pastrovic says:

  A ovi pacovi iz "klupa" nece znati da se snadju na drugu stranu, jel' de?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *