НОВИ УДАР НА СРБИЈУ: Амерички стручњак за Балкан тражи да Русија призна лажну државу Косово! АЛИ ТО НИЈЕ СВЕ

NOVI UDAR NA SRBIJU: Američki stručnjak za Balkan traži da Rusija prizna lažnu državu Kosovo! ALI TO NIJE SVE

14 maja 2020

Američki stručnjak za Balkan Danijel Server izjavio je da smatra opasnim najnovije signale da Rusija može biti uključena u dijalog za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Prema njegovim rečima, očekuje da će SAD vršiti pritisak na tzv. Kosovo kako bi se omogućilo Rusiji da bude uključena u proces, ali, kako je naveo, to ne bi trebalo da dozvole zvaničnici u Prištini.Server je prokomentarisao izjavu portparola specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, Dika Kastina, koji je rekao da su Rusija i bilo ko drugi, koji imaju ideje za mir, stabilnost i prosperitet na KiM i Srbiji, dobrodošli.

Kastin se osvrnuo na izjavu ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Bocan Harčenka, koji je rekao da konačni sporazum treba da bude donesen preko Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosno da se usvoji nova rezolucija koja će zameniti Rezoluciju 1244 i da će se Rusija uključiti u proces ako to Srbija zatraži.

„Tzv. Kosovo se može suočiti sa velikim pritiskom SAD da dozvoli Rusiji da se uključi u proces, što se može videti iz izjave iz Grenelove kancelarije da su ‘svi dobrodošli’. Priština bi trebalo da se jasno i nedvosmisleno suoči sa katastrofalnim predlogom za podelu„, ocenio je Server.

Ruski ambasador u Beogradu takođe je rekao da razmenu teritorija i drugih ideja „mogu oceniti samo Priština i Beograd“.

Prema Serveru, pitanje razmene teritorija odgovara Rusiji, koja želi da opravda aneksiju Krima od Ukrajine i stvaranje „marionetskih država“ unutar Gruzije i Moldavije.

„Rusija bi se trebala uključiti samo ako se Priština složi, a to se ne bi trebalo dogoditi dok Rusija ne prizna tzv. Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu u postojećim granicama. Jasno je da Rusija traži teritorijalno rešenje koje će pomoći opravdavanju aneksije Krima i stvaranju marionetskih država u Južnoj Osetiji, Abhaziji i Pridnestrovlju“, zaključio je Server.

KOMENTARI28 komentara

 1. persida says:

  Opet Jevrejin, dista vise, vec imamo Sonju Liht i Filipa Davida. Ne trebaju nam vise cionisti.

  • Djoka Brica says:

   Neverovatno koliko ima Jude u politici i u biznisu. Nista se oni ne razlikuju od krpelje.

 2. šiško says:

  Šrvp. Lro,. Avjauoka o Šrodmkestrpvčke mosi ostp đtp o Lo. ćal mo ne liče. Drugo, Rusija nikom ne mora da se pravda što je donela mir i stabilnost na svoje granice. I odakle tom serveru ideja da Rusiji odgovara podela KiM-a, kad Rusija nikad nije izjavila ništa slično, kao što nije zainteresovana ni za podelu Ukrajine. Treće, otkad se to Priština nešto pita? Koji su oni faktor? Ako Srbiju kao državu koja postoji vekovima i milenijumima niko ništa ne pita, otkud sad bilo kome pravo da takav značaj daje teroristima? I konačno, ko je uopšte taj server? Šta on glumi? Odakle mu pravo da arbitrira u ovom problemu, kad ne razume elementarne činjenice da su šiptari vodili teroristički rat protiv Srbije za otcepljenje jednog dela njene teritorije, da je njegova, serverova, država predvodila surovo kažnjavanje Srbije, jer se odupirala tim šiptarskim napadima, da je pritom počinila strašan zločin jer je bacila na Srbiju tone i tone uranijumskih bombi od kojih i danas žitelji Srbije umiru i to stanje se neće popraviti prirodnim putem milionima godina, da su političari njihove države primenili na Srbiji sve gadosti kojih su mogli da se sete... I sad nam dolazi neki kobajagi stručnjak da sugeriše rešenje za KiM. KiM je srpski, tako stoji u rezoluciji 1244 i tu server ne može ništa, pa crko-puko. Može samo da palamudi. A pogotovu ne može ništa Rusiji. Rusija je vratila mali deo teritorije koji joj je zapad devedesetih godina prošlog veka privremeno oteo. Nadam se da će uskoro vratiti i ostatak.

  • šiško says:

   Pardon, pomerila mi se ruka, pa je prva rečenica potpuno nerazumljiva. Ne mislim da je ta rečenica mnogo značajna i sadržajna, ali ipak da objasnim. Naime, hteo sam da kažem: "Prvo, Avhazija i Pridnjestrovlje nisu isto što i KiM, čak ni ne liče."

 3. Slobodanka says:

  Povodom zadnja dva pasusa. Krim je otet 1954 godine i vratio se Rusiji 2014 godine, a za to Rusiji nije neophodno opravdanje na Zapadu kroz priznanje nezavisnosti tkzv. Kosova. Rusija odlično kontroliše svoj Krim, za ostvarenje toga ne treba joj nekakva usmena ili papirnata tj. pismena potvrda od strane SAD i Zapada. Takodje Rusija neće tražiti priznanje od SAD-a i Zapada država Južna Osetija, Abhazija i Pridnjestrovlje te zauzvrat ne planira da učini Zapadu tako što će priznati tkzv. Kosovo. Rusija je već postigla ono što želi jer zbog toga što ne kontrolišu deo državne teritorije i deo državne granice u NATO alijansu ne mogu da udju: Ukrajina zbog Krima i Donbasa, Gruzija zbog Južne Osetije i Abhazije, Moldavija zbog Pridnjestrovlja, a ni Srbija zbog otetog KIM. Pravo pitanje je šta je cena da budu ukinute sankcije Rusiji. Ne verujem da bi SAD i Zapad ukinuli sankcije Rusiji, ako bi Rusija priznala nezavisnost tkzv. Kosova. U medjunarodnim odnosima tkzv. Kosovo nema toliki značaj, nego Server sada trči kao onaj utopljenik koji bi da uhvati poslednju slamku spasa.

  • harry neron says:

   Krim je bio od strane Rf prepušten Ukraini u vreme razgraničenja posle rassada SSSR a kasnije po R 1244 vojno sa proterivanjem nepoželjnog stanovništva i kasnijim referendumom otet od strane Putinove Rf. I ako oče Ptinova Rf zadržati Krim onda mora dozvoliti da se po R 1244 reši KiM što značoi referendum građana KiM na kraju procesa kde i kako oče da žive. Rf je dobila sankcije na račun Krima radi toga jer je prekršila i odbacila međunarodne ugovre koje je sama predhodno dobtovoljon podpisala i ratifikovala. Cena za Osetiju, Abhaziju i Pridnestrovlje biče veoma verovatno, zavisno od rezultata predsedničkih izbora u SAD pad režima u Ankari i Damasku dok od rešenja pitanja istočne Ukraine zavisdi sudbina Republike Srbske jer ako se na bilo kakav način istočna Ukrina odcepi od Ukraine sledi pad Republike Srbske i obrnuto ako istočna Ukraina ostaje u sustavu Ukrine Republika Srbska ostaje kao samostalni entitet unutar BiH. O tome pregovaraju međusobno Varikan i Ruska pravoslavna crkva je rje Republika Srbska teritorija Vatikana kojim upravlja iz pozadine Ruska pravoslavna crkva i Istočna Ukraina pravoslavna teritorija Ruske pravoslavne crkve kojom upravlja Vatikan. I ako dođe do dogovora između dve crkve oko vračanja na međusobne istorijske granice sleduje seldba naroda.

   • Slobodanka says:

    Vaš komentar nema veze sa realnošću. Ne postoji više takav medjusobni uticaj izmedju Istoka i Zapada kao što ste pretpostavili. Nema više trgovanja izmedju Istoka i Zapada u pogledu konačnih rešenja za neke sporne teritorije. Razdor je sada veći nego za vreme perioda Hladnog rata zato što u periodu Hladnog rata postojala je ravnoteža, a nakon raspada SSSR te ravnoteže nema i Zapad takvo stanje uporno koristi za svoje širenje na Istok. Dosad niste primetili da Rusija uopšte ne žuri sa konačnim rešenjima za istočnu Ukrajinu? Neće ni žuriti niti će ići na priznavanje nezavisnosti Donbasa (Novorusije) jer dok god taj deo Ukrajine stoji baš ovako kako sad stoji država Ukrajina ne može da postane ozbiljna članica NATO-a. To je za Rusiju na prvom mestu; sve dok NATO nastoji da se i dalje širi na Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju Rusija neće povlačiti ni jedan značajan potez. Veoma je važno to što je Rusija već uradila da je Krim dobro naoružan i da je izgradjen Krimski most. Donbas ima deo zajedničke granice sa Rusijom i za njega je to izvor sigurnosti. Sve tri pomenute države stajaće i dalje ovako kao što već stoje, kao "jarac klan nedoklan". Sem toga sukobe u Ukrajini treba povezivati sa ratom u Siriji, a ne ni slučajno sa BIH. BIH nema bezbednosni značaj za Rusiju kao pomenute tri države (Moldavija, Ukrajina, Gruzija) zbog značajne udaljenosti od teritorije Ruske Federacije i zato sigurna sam da sasvim pogrešno poredite državu BIH sa državom Ukrajinom, i isto tako Republiku Srpsku sa istočnom Ukrajinom. Neposredno za Rusiju je važnije šta se dešava u Rumuniji i Poljskoj, nego u BIH. Naravno ne žele komplikovanje i otežavanje stanja u BIH. Što se tiče BIH Rusija će jedino insistirati na daljem poštovanju Dejtonskog sporazuma, dakle neće pristati na gašenje entiteta Republika Srpska. Neće biti tog trgovanja kao što ste napisali da "od rešenja pitanja istočne Ukrajine zavisi sudbina Republike Srpske" jer Rusiji takvo trgovanje uopšte nije potrebno. U budućnosti u BIH će biti mir, što se ne može tvrditi za Ukrajinu. Odnosno ako dodje do pogoršanja odnosa u Ukrajini, to ne treba da povuće pogoršanje odnosa u BIH.

  • Slobodanka says:

   Da bude jasnije: Dok god postoji NATO sa ambicijom da se širi Rusija neće tražiti šire medjunarodno priznanje Južne Osetije, Abhazije i Pridnjestrovlja. O tom pitanju Server ne ume da razmišlja. Dakle sve u vezi pomenutih manjih država treba da stoji tako kao što trenutno stoji. Ako bi Rusija išla na veće medjunarodno priznanje tih država, kao što pretpostavlja Server, onda bi krnja Moldavija, krnja Gruzija i krnja Ukrajina mogle da postanu članice NATO alijanse. Rusija baš to hoće da izbegne. Server je glup kao stara neupotrebljiva truba.

   • test01 says:

    Nije on glup nego je bezobrazan i siri propgandu! Kako se ono kaze - sto puta izrecena laz postaje istina i to oni upravo rade. Za Srbiju su najveci problem njeni unutrasnji kvislinzi koji rade za okupatore i uradice sve da bi ostali na vlasti.

  • Miraš says:

   Da Rusija prizna Kosovo, a zauzvrat SAD će da prizna Abhaziju Južnu Osetiju i Pridnjestrovlje > to znači da NATO predvodjen SAD ubrzo trajno bi se uselio u Moldaviju i Gruziju, odnosno što bliže granicama Rusije još i iz tih pravaca. To što bliže granicama Rusije iz raznih pravaca treba im za napad raketama kratkog i srednjeg dometa na evropski deo Rusije (koji je najnaseljeniji). Let raketa kratkog dometa je kraći, dakle takav napad kraće bi trajao i zato predstavlja veću opasnost za Rusiju. Server računa da su Rusi blesavi. Možda ponekad i jesu, ali baš toliko nisu, suviše ih je potcenio.

 4. Gardista says:

  Server...jedna potplacena licnost koja baljezga gde stigne. Truba

  • persida says:

   Ovaj je ruzniji cak i od Teofila Pancica.

   • Kosovac says:

    @ persida, …..Evo da se i ja jednom složim sa tvojim komentarom.

  • Za Srbiju says:

   Niti se išta pita ovaj satanista, niti Priština.

 5. Baki says:

  Kakav stručnjak, dostojan Informera koga polako po "kvalitetnim" vestima stižete.

 6. Kosovac says:

  Danijel Server, jevrejsko govno, američki kriminalac. ……….I to govno, nešto predlaže.

 7. Sasulja says:

  Deda mlati praznu slamu,ali bednik mora nesto da laprda,jer je debelo placen od ovih kos.terorista za koje se "bori".

 8. padre says:

  Ja neznam, zašto tolika panika, ovaj čovek prdne nešto a vi zakukate!Kakvu on ulogu ima u međunarodnim odnosima?

 9. Jedan tamo says:

  A lepo smo zamolili - bez slike govnara! Zašto nam svaki put "zagadite" ekran pa moramo alkoholom da ga brišemo?!

 10. milorad2 says:

  Grenel ih je UBIO, dobio je SVe podatke za trampa, ko je ko, i šta je šta ove u srbiji i na kosovu.Mislim da je tramp pao sa stolice kada su mu kompresovali podatke i izneli suve činjenice kome USA šalju pomoć na kosovu , ko je iz USA krao pare preko kosova od poreskih obveznika EU i US, ko je ubijao , ko švercuje drogu , organe i roblje, ma brate i sažet izveštaj činjebnica sa kosova je verovatno čitao DVA DANA:) ustvari ZNAM da je čitao to DVA dana tj dve noći :) Čovek se zaprepastio šta je pročitao.Verujte mi tako prljava i mrčana priča kao što je raspad jugoslavije će sigurno uskoro ponovo isplivati na površinu svetske politike i biće strahovit politički lom zbog toga u mnogim državama. Naime to je bio deo supertajnog projekta, pušteni su džukci da divljaju da bi se otkrili i sada je jasno ko za koga radi u vašingtonskoj administraciji i ko je kome MENTOR.Preko kosova tramp može da udje direktno u trag svim implantiranim trolovima duboke države jer kosovo je bilo neka vrsta prijemnog ispita za tu gamad , ko ne opljune po srbiji ne mož da dobije fotelju:) i tako je već zadnih 30 god:)Pa SVE ih ima na tacni i bivše i sadašnje, veselo će da nbude pogotovo što su pokušali dvorski udar u vrhu pre 3 meseca i nije im uspelo, biće HAPŠENJA u vašingtonu sigurno i to krupne zverke će da padnu.Ovaj kovid cirkus je mač sa DVE oštrice:) a naročito je grozno što se i kosovska priča uklapa i nadovezuje DIREKTNO u priče o pedofiliji,satanizmu narkomafiji i teškim pljačkama u samom vrhu zadnje 4 administracije.I mračno je to što su i neki senatori i POZNATI političari u USA DIREKTNO umešani, i što POSTOJE čvrsti dokazi koji ih povezuju sa tim celim muljem.Ovi će da bude politička ATOMSKA BOMBA kad pukne.I tramp i analitičari iz okruženja ZNAJU da šipci neće nikako da saradjuju i to se i očekuje, jer to je motka kojom će da im obiju bubrege sada i SVE će početi upravo odatle,ceo haos počinje vrlo skoro.

 11. Kulak says:

  I opet klempo.Opet on.

  • persida says:

   Klempav ko Natasa Kandic.

 12. Pravda stize polako ali sigurno stize says:

  Sta baljezga taj Server? Normalno da Rusija ima pravo da se ukljuci na odluke o Kosovu. Treba postivati rezoluciju 1244! Kosovo pripada samo Srbiji i ne moze se dijeliti. Misle Sipci i Ameri da je to njihova privatna prcija 😂😂😂😂😂... Kako da ne 🤣🤣🤣🤣

 13. rale says:

  Ameri pušite kubanku...

 14. Mesie says:

  Čovek je deo Duboke države SAD. Šta ste očekivali, da grdi Šiptare i da hvali Rusiju u vezi Krima?

 15. petrovgrad says:

  Duboka država sa svojim strukturama propada. To propadanje se naravno odražava i na našu zemlju. Kao prvo vidim sve slabija aktivnost NVO. Sve manje para i sve manje muzike.

 16. Cp6a says:

  Serveru su diskovi počeli da otkazuju, ali je taj celu svoju žbirovsku karijeru gradio na našoj nesreći. Svoju decu je otškolovao zaradom od uništavanja naših života i budućnosti. Od početka je upućen u svaki detalj povezan sa nama i monstrum je prve klase. Sada se malo lakše diše, ali ne vidim nikakav razlog za neko oduševljenje. Voleo bih da grešim.

 17. padre says:

  Ovi Ameri izgube mozak, čim čuju Rusija ili Putin!Ali na kraju, ipak će Putin morati da gasluša, jer ipak je on stručnjak i to ne bilo koji, nego Američki!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *