НОВИ УДАР НА ВЛАСТ: Палма лети из власти?!

NOVI UDAR NA VLAST: Palma leti iz vlasti?!

19 juna 2017

Oni koji ne podržavaju premijera i Vladu nemaju šta da rade u vlasti.

Svi koalicioni partneri koji i posle naknadnih konsultacija odbiju da glasaju za mandatarku Anu Brnabić, koju je pre nekoliko dana predložio predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić, rizikuju da ne budu više deo vladajuće koalicije, ekskluzivno saznaje „Alo!”.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić moraće da preseče i iz vladajuće koalicije izbaci sve one koji ne glasaju za Brnabićevu. Iako je mnogo puta trpeo sve uvrede i peckanja, koja su često dolazila od strane koalicionih partnera, ovo je situacija u kojoj nema gledanja kroz prste – započinje priču za „Alo!” naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je to i logično.

– Zaista nema smisla da neko bude deo Vlade, a neće da glasa za mandatara ili budžet. Ako se nekome ne sviđa budući predsednik Vlade, onda taj isti nema razloga ni da sedi u istoj – navodi naš izvor.

– Ovom odlukom će se stati na kraj svim spekulacijama i buri u javnosti koja se podigla nakon što je Vučić predložio da novi mandatar bude dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić – zaključuje naš izvor.

Doduše, javnost je tokom prethodnih dana uzburkala vest da će budući premijer Srbije biti Brnabićeva. Ne iznoseći nijedan argument na račun njene izuzetno uspešne karijere, pojedini koalicioni partneri su joj zamerili seksualno opredeljenje.

Najglasniji od svih bio je lider JS-a Dragan Marković Palma. On je najpre na društvenim mrežama istakao da Brnabićeva nije njegov premijer, da bi kasnije svoj stav još jednom potvrdio.

– Kada je u pitanju ta populacija i ta tema, moj stav je poznat u celoj Evropi. Poslanici JS-a i ja nećemo glasati da Ana Brnabić bude naš premijer – rekao je Marković za medije i dodao da „svako dete u Srbiji zna njegov stav po tom pitanju”.

Podsećanja radi, lider JS-a je i nakon konsultacija kod predsednika Vučića rekao da „kandidat za predsednika Vlade mora da bude domaćin, da zna šta je porodica, da ima decu”.

Da Marković nije usamljen, za „Alo!” je potvrdio i lider BDŽ-a Muamer Zukorlić, koji mu se pridružio.

– Jesam upozorio predsednika Vučića da nije dobro da se na mesto premijera imenuje osoba koja bi zbog svoje seksualne orijentacije iritirala duhovna i etička uverenja apsolutne većine građana – rekao je on i dodao da smatra da njegov stav nije diskriminatorski.Ni Marković, ni Zukorlić juče nisu odgovarali na naše telefonske pozive.

Vučić sa poslanicima

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da će predsednik Aleksandar Vučić danas razgovarati sa poslaničkom grupom naprednjaka o podršci kandidatkinji za premijerku Ani Brnabić.

– Ako sve bude u redu, očekujem da ćemo sednicu Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana Vlada moći da imamo već nekog narednog vikenda – rekao je Stefanović za Televiziju „Pink“. On je kazao da će Vučić razgovarati sa poslanicima SNS-a da bi čuo šta oni misle, ali da neće promeniti svoj predlog da Ana Brnabić bude predsednica Vlade, jer je ta odluka u „najboljem interesu građana Srbije”.
Vladimir Đukanović: Glasaću za Brnabićevu sa obe ruke!

Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović za „Alo!” navodi da očekuje da Brnabićeva dobije veliku podršku prilikom glasanja u Skupštini Srbije.

– Od svih zamerki na račun Ane Brnabić, čuo sam samo dve. Jedna dolazi od liberalnog bloka u opoziciji, kojem smeta samo to što je to Vučićev predlog, a druga je sa potpuno druge, takozvane patriotske strane, koja zamera što će buduća premijerka biti gej. Moram da im odgovorim da Ana nikada nije isticala svoje seksualno opredeljenje u prvi plan, već se isključivo trudila da se dokaže radom i svojim rezultatima. Upravo su odlični rezultati u Ministarstvu lokalne uprave i državne samouprave koje je postigla u proteklom periodu razlog zbog kojeg ona zaslužuje da bude premijer i srećan sam što je izbor pao baš na nju. Ona će biti tampon prema svim pritiscima koji dolaze sa Zapada, kao i brana stalnoj kuknjavi pojedinih nevladinih organizacija da su u Srbiji ugrožena prava LGBT populacije. Zbog svega toga očekujem da ona dobije veliku podršku prilikom glasanja u Skupštini – kazao je on.

(Alo)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Iz zvanične biografije mandatarke jasno se vidi da je ova pozavršavala više kurseva na nekim zapadnim sveučilištima a da nije završila ni jedan ozbiljan fakultet u višegodišnjem trajanju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *