НОВИ УДАРАЦ ЗА НАТО: Велика војна вежба руских и српских снага!?

NOVI UDARAC ZA NATO: Velika vojna vežba ruskih i srpskih snaga!?

18 avgusta 2015

096-06-ukrajina-1Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predlaže održavanje zajedničkih taktičkih vežbi ruskih i srpskih vazdušnodesantnih specijalnih snaga 2016. godine, saopštio je danas Šojguov zamenik Anatolij Antonov.

Šojgu je ovu ponudu izneo tokom sastanka sa svojim srpskim kolegom Bratislavom Gašićem, prenosi Tass.

Prilikom svog susreta ministri odbrane dveju zemalja su posvetili posebnu pažnju zajedničkim vojnim vežbama kopnenih, vazdušnodesantnih i snaga protivvazdušne odbrane Slovensko bratstvo 2015, koje će biti održane u septembru u Rusiji, a u kojima će učestvovati i vojska Belorusije.

Pročitajte još:

NATO U NEVERICI: Srpski oficiri odlaze na školovanje u Rusiju

Prethodne rusko-srpske vojne vežbe održane su 2014. u Srbiji, napominje Antonov, dodajući kako je srpska vojska učestovavala i u Međunarodnim vojnim igrama 2015. u Rusiji, što je unapredilo njenu borbenu gotovost.

„Nije slučajno što su srpske tenkovske jedinice ove godine imale bolje rezultate nego prošle i osvojile pobedničko mesto“, ističe zamenik ruskog ministra odbrane, dodajući da se nada kako će Srbija uzeti učešće i u drugim vrstama vojnih takmičenja naredne godine.

Gašić: Vojna saradnja sa SAD dominantna u odnosu na druge zemlje

Ministar odbrane Bratislav Gašić ocenio je danas u razgovaru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Majklom Kirbijem, da je saradnja tog resora i Vojske Srbije sa SAD u oblasti odbrane najdominantnija u odnosu na ostale partnere iz sveta.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Gašić je tokom razgovora naveo da je u Planu bilateralne vojne saradnje za fiskalnu 2016. godinu, predviđeno 127 aktivnosti i to bez školovanja pripadnika VS u SAD.

„Pored toga, polovina svih međunarodnih vežbi na kojima učestvuju naši pripadnici deo su bilateralne vojne saradnje sa SAD”, kazao je ministar.

On je najavio da će taj resor i VS nastaviti da unapređuju saradnju sa SAD i da će tome doprineti i predstojeće pripreme i zajedničko medicinsko angažovanje VS i Nacionalne garde Ohajo, prvo u Srbiji a zatim u Angoli.

U saopštenju se dodaje da su Gašić i Kirbi razgovarali i o predstojećim bilateralnim odbrambenim konsultacijama, kao i o sastancima na najvišem nivou.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Za SAD ćemo ratovati, a sa Rusijom igramo igrice. A šta očekivati od broda ludaka i izdajnika, koji nam rade o glavi.

  2. Batina says:

    Gospodine generale, ne vjerujte izdajnicima iz Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *