НОВИ УДАРАЦ за Србију из Приштине

NOVI UDARAC za Srbiju iz Prištine

25 oktobra 2017

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je danas u Prištini sa američkim zamenikom pomoćnika državnog sekretara Brajanom Hojtom Jiom o dijalogu sa Beogradom, bilateralnim odnosima, ulozi SAD-a u regionu, evro-atlantskoj perspektivi Kosova i ostalim pitanjima od zajedničkog interesa.

Kako je saopšteno na sajtu kosovskog predsednika, Tači je tokom sastanka istakao da je nastavak podrške SAD Prištini i regionu „dalje ključ mira i stabilnosti“.

– Zahvalni smo na konstantnoj podršci SAD u svim životnim sektorima na Kosovu – rekao je Tači.

On je, kako se navodi, Jia obavestio o nedavno održanim lokalnim izborima, kao i o imenovanju sudija i tužilaca za sever Kosova.

– Lokalni izbori su još jedan primer političke zrelosti Prištine, a imenovanje sudija i tužilaca je veliki korak prema jačanju pravosudnog sistema Kosova – rekao je Tači i dodao da su prioriteti Prištine zaključivanje dijaloga sa Beogradom, zaključivanje procesa liberalizacije viza, transformisanje BSK.

Američki visoki funkcioner ponovio je da će SAD nastaviti da „sveobuhvatno podržavaju Kosovo“.

– Evropska perspektiva Kosova, kao i celog regiona, su prioritet SAD – rekao je Ji.

KOMENTARI3 komentara

  1. ! says:

    "Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je danas u Prištini sa američkim zamenikom pomoćnika državnog sekretara Brajanom Hojtom Jiom ". Zamenik pomoćmika, alo bre pa jel ovaj žućko je portir?

  2. Za Srbiju says:

    Monstrumi podržavaju monstrume.

  3. Trifun says:

    Sledece posiljke su S-300, tenkovi, rakete, PVO sistemi...Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *