ТЕЖАК УДАРАЦ ЗА СРБИЈУ: Нова одлука Црне Горе непријатељски чин! ОЧЕКУЈЕ СЕ ОДГОВОР СРБИЈЕ

TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU: Nova odluka Crne Gore neprijateljski čin! OČEKUJE SE ODGOVOR SRBIJE

25 oktobra 2018

Posjeta ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića Prištini predstavlja „temelj budućeg unapređenja odbrambene saradnje Crne Gore i Kosova“ — poruka je nakon prve posjete crnogorskog ministra odbrane tzv. Kosovu. Ovo je nova provokacija prema Srbiji, koja je počela kada je Podgorica priznala lažnu državu Kosovo, kaže analitičar Igor Damjanović.

Bošković je, osim sastanka sa ministrom kosovskih snaga bezbjednosti Rustemom Berišom, imao i susret sa Ramušom Haradinajem i Hašimom Tačijem. Bošković, koji je kazao da je cilj njegove posjete da pokaže kako je Crna Gora „iskren prijatelj Kosova“, nije želio da se direktno izjasni o pitanju transformacije kosovskih bezbjednosnih snaga u vojsku. Navodeći da je to unutrašnje pitanje Kosova, crnogorski ministar odbrane je kazao da Crna Gora poštuje sve odluke suverenih zemalja, dodajući, pritom, da je Kosovo suverena zemlja.

Na tu konstataciju brzo je reagovao Boškovićev kolega iz Srbije, ministar vojni Aleksandar Vulin, koji je Boškovića podsjetio da bi i Crna Gora, koja je nedavno ušla u sastav KFOR-a, trebalo da zna da je to misija ustanovljena na osnovu Rezolucije 1244, u kojoj se ne pominje država Kosovo.

„Podrškom nepriznatoj kosovskoj državi, ministar odbrane Crne Gore urušava poverenje koje Srbi imaju prema KFOR-u, a to je previsoka cena za učešće dva štabna oficira“, poručio je Vulin iz Pekinga, gdje se nalazi na poziv ministra odbrane NR Kine.

Osim sastanka sa čelnim ljudima takozvane države Kosovo, Bošković je posjetu Prištini iskoristio i da kao ministar odbrane prvi put posjeti komandu NATO snaga na Kosovu, prilikom koje je razgovarao sa komandantom KFOR-a, general-majorom Salvatoreom Kuočijem. Na tom sastanku je još jednom potvrđeno unapređenje saradnje Crne Gore i KFOR-a kroz angažovanje dva oficira Vojske Crne Gore (VCG), a takođe je organizovana i svečana ceremonija povodom početka angažmana prvog od dvoje oficira VCG na Kosovu, potpukovnika Nedžada Rujovića, koji će u okviru NATO misije biti raspoređen na poziciji zamjenika načelnika Odsjeka za inžinjerijske operacije/planove u Komandi KFOR-a u Prištini.

Komentarišući posjetu Boškovića Kosovu u okviru koje je najavljeno „unapređenje odbrambene saradnje“ sa Prištinom, analitičar Igor Damjanović ističe da, „iako smo odavno navikli da nas od vlasti u Podgorici ništa ne može iznenaditi, ova posjeta ipak izaziva neprijatnost kod većine građana Crne Gore“.

„Poslije priznanja lažne države Kosovo, glasanja za prijem Kosova u Unesko, kao i glasanja protiv interesa Srbije u Generalnoj skupštini UN, te zvanične posjete Prištini premijera Markovića baš na Dan državnosti Srbije, došla je i jučerašnja posjeta Predraga Boškovića, tokom koje je najavljeno, ni manje ni više, nego ’unapređenje odbrambene saradnje‘“, kaže Damjanović za Sputnjik.

U tom smislu, ovaj analitičar i ovu posjetu ministra Boškovića vidi samo kao „novu provokaciju i gradaciju otvorenog priznanja neprijateljstva režima Mila Đukanovića prema Srbiji“, koje je, kako kaže, otpočelo priznanjem lažne države Kosovo.

„Ne mislim da će iz najavljene saradnje proizaći neki rezultati, jer ni lažna država Kosovo, a ni Crna Gora nemaju kapaciteta za ozbiljnije ulaganje u resor odbrane. Međutim, jučerašnji neprijateljski ispad ministra Boškovića pažljivo je tempiran baš u vrijeme kada SAD protivno Rezoluciji 1244 SB UN pokušavaju da nametnu formalno konstituisanje vojske lažne države Kosovo, u kojoj bi glavni uzor i tradicija bila generisana iz terorističke OVK, a komandni kadar regrutovan iz redova okorelih zlikovaca“, predviđa Damjanović.

„U tom smislu, neprijateljski akt ministra Boškovića prema državi Srbiji, duboko je, prije svega, štetan po strateške interese Crne Gore. Smatram da je iniciran spolja od strane evroatlantističkog lobija, na sličan način kao što je ranije iznuđeno uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji ili protjerivanje ruskih diplomata“, jasan je sagovornik Sputnjika.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. milorad says:

  hehe pa mafija sa mafijom , ruka ruku mije al obraza tu nema, pobiće ih crnogorci ZAJEDNO, mislin na PRAVE crnogorce a ne ove spodobe kao ovaj bsdni ministar polumafijaške drćave, tek će da se ćeramo ministri:)

 2. Miraš says:

  Ne žalite se! SRBIJA JE SAMA KRIVA ZA OVO! Ne mogu da slušam lažno samosažaljevanje. Glasali ste za EU put srpskog ponižavanja i za SNS stranku koja je po suštini antisrpska stranka = antiSrbija. Glasali ste za esenesov program koji kaže da država SAD je naš prijatelj, a ta država SAD nam već stohiljaditi put ponavlja da snažno podržava kosovsku nezavisnost. Vašem voljenom vladaru i vodji lideru stranke antiSrbija njegova velika prijateljica Merkel upravo je ponovo poslala poruku da Kosovo je faktički nezavisno i da Srbija treba da prizna „de jure“ „suverenu državu Republiku Kosovo“. Naravno da onda i manja država Crna Gora igraće u tom antisrpskom kolu. Da smo drugačije birali više bi nas poštovali, a ovako sami ste izabrali da Srbija bude Veliki Goli Otok, da po njoj svi pljuju i da sami pljujete po njoj.

 3. Vesko says:

  Staviti Dukanovicev komunisticko-ustaski antisrpski genocidni rezim na spisak drzava koje sponzorisu terorizam!! I udariti im sankcije i blokadu, pohapsiti sve njihove komunisticko-ustaske agente i mafijase po Srbiji i konacno staviti stvari na svoje mjesto.

  • Milan says:

   Najpre beogradski antisrpski režim treba staviti na spisak. Već dve godine vlasti ove Srbije drže kao roblje gradjane Srbije u montiranom sudskom postupku "lažni državni udar u Crnoj Gori". Zvanični Beograd je taj kome odgovara da opstaju baš te Milove vlasti koje pljuju i po Srbiji, treba im što poraženija Srbija na sve moguće načine da bi završili svoja sopstvena nedela izdaje. Najpre domaće i baš srpske agente, mafijaše i jude treba staviti tamo gde im je mesto, a sigurno im nije mesto da vladaju Srbijom.

  • Nina says:

   Belosvetiski satanisti, medju njima i EU-ropljani, bavili su se i zabavljali krvavim komadanjem SFR Jugoslavije, a zatim sprovodili su i nestajanje SR Jugoslavije njenim daljim komadanjem na Srbiju i Crnu Goru, oni baš to i žele da se na njihovom zapadnom Balkanu razni balkanski narodi uvek i što više svadjaju i da na taj način ostanu zauvek podeljeni onako kako su oni želeli. Treba da shvatimo najpre da svako naše blejanje npr. prema Crnoj Gori i Crnogorcima ma koliko nam to trenutno izgledalo opravdano, samom djavolu se mili jer onda smo i mi Srbi u njegovoj službi. ... Pre neki dan isti taj Vulin tvrdio je da treba da dozvolimo stvaranje "velike Albanije" pa ćemo se kao posle protiv nje boriti. Sad kad ovaj njegov kolega iz Crne Gore "boškić" Bošković pritrčao je da baš na tome radi, onda očekujemo da Vulin se buni protiv toga. Vulin bi time dobio lažne poene iz patriotizma i to baš na onom što i sam pogrešno radi, ne možemo biti toliko licemerni i slepi da samo "boškić" poreklom iz Pljevalja ne valja. Imamo mi svoje još veće nevaljalce.

 4. Velika Metla says:

  Kad je bio dete,ovaj šiptogorski vajni ministar,živeo je sa svojom porodicom u Pljevljima! U to vreme su mu oca uhvatili u krađi kako krade komšijske kokoške! Otac mu se sa celom porodicom iselio iz Pljevalja,i prešli su živeti u Podgoricu! Njegov otac je ipak na kraju osetio neku sramotu za učinjeno nedelo,dok mu sin Predrag nema nikakvog osećaja za obraz,za sramotu ne zna!E,od takvih se danas stvaraju poslušna odvratna služinčad Milova,dovode na vlast,isto kao što Milo služi svojem gazdi zapadu! Spodobe u ljudskom obliku bez ikakvog osećaja za sramotu!

 5. Belgrade says:

  Cemu se ljudi čude? Oni znaju da njacu uz je... gusle i da i sebe i druge lazu o svom postenju, cojstvu i junastvu. Velicaju sifilisticnog vladiku. Velicaju M. Miljanova koji je na sva svoja skrbava usta hvalio Arbanase i njihove običaje i junaštvo. Oni vole Mila i on će do smrti vladati. Čemu se se onda cudite?

  • Nina says:

   Kao što oni u Crnoj Gori vole vladara Mila, isto tako ili veoma slično u Srbiji vole vladara Vučića. Obadvojica su atlantističke sluge i kvislinzi. Evo baš i po ozbiljnim manama i po velikim neoprostivim glupostima i ludostima vidi se da smo KAO JEDAN NAROD. Kako da na prvom mestu zameram njima u Crnoj Gori kad i kod nas važe ista pravila? Zamislite da se nije desio Peti oktobar u Beogradu. a tada 2000 godine Srbija je tapšala i radovala se svojim kvisnizima, da se to nije desilo bile bi manje šanse da se raspadne državna zajednica Srbija i Crna Gora. Mi smo ipak najveći i ako kod nas u zvaničnom Beogradu uvede se stanje koje ne valja samo gledaj sutra prekosutra kako raste nevaljalost u Podgorici, Prištini i u drugim manjim centrima. Obrnuto ako postavimo stvari i najpre kod nas napravimo stanje koje je primerno i ispravno, automatski dobar deo tog crnogorskog gadiluka bi utihnuo. Izrodi koji sede u zvaničnom Beogradu napravili su i dozvolili su ovakvu lošu klimu da baš svi redom brišu svoje usrane cipele o Srbiju, pa se posle licemerno žale kako su za to krivi samo neki drugi.

   • Nina says:

    ... Srbija je tapšala i radovala se svojim kvislinzima...

 6. test01 says:

  Ne treba nikada generalizovati stvari ali neka vas je stid i sram braco Crnogorci! Ne cudi me sto ovi siptogorci mrze Srbe i rade sve protiv pravoslavlja i nase Srpske nacije kojoj i vi pripadate ali pljuju direktno vama u casni crnogorski obraz, vasi su pa se vi trebate obracunati sa njima kao sto je to bilo odvajkada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *