NOVI UDARAC ZA ZAPAD: Peticija za otcepljenje Aljaske od SAD i njeno pripajanje Rusiji

NOVI UDARAC ZA ZAPAD: Peticija za otcepljenje Aljaske od SAD i njeno pripajanje Rusiji

24 marta 2014

Alaska(clear)Peticija za pristupanje Aljaske Rusiji, koja je objavljena na sajtu Bele kuće, samo prikupila je 7.500 potpisa samo za dva dana.

Da bi Bela kuća i zvanično morala da odgovori na ovu peticiju, neophodno je da je do 20. aprila potpiše još 92.500 ljudi, objavio je Radio Eho Moskve na svom sajtu.

„Glasajte za otcepljenje Aljaske od SAD i njeno pripajanje Rusiji“, piše u peticiji objavljenoj 21. marta.

U tekstu se dalje navodi da je grupa starih ruskih Sibiraca prešla Beringov moreuz i odlučila da se naseli na arktičkoj obali i Aleutskim ostrvima.

Takođe se navodi da su prvi Evropljani koji su 21. avgusta 1732. prispeli na Aljasku bili članovi ekspedicije A. F. Šestakova i D. I. Pavluckoga.

Ime autora peticije nije navedeno – postavljeni su samo inicijali S.V. Međutim, neki ruski mediji navode da je to aktivista Sergej Nikolajev.

Radio podseća da je u novembru 2012. više od 125.000 ljudi potpisalo peticiju o otcepljenju Teksasa od SAD, koja je takođe bila objavljena na sajtu Bele kuće.

KOMENTARI3 komentara

  1. potpisnik says:

    Gde mozemo da potpisemo, ALJASKA JE RUSIJA

  2. Vladimir ilić says:

    Ja sam púrobao da glasam ali je registraciju jako teško odraditi. Em što je na engleskom jeziku em je gortovo nemoguće pronaći šta treba uraditi. :(

  3. Vladimir ilić says:

    Evo link: https://petitions.whitehouse.gov/petition/alaska-back-russia/SFG1ppfN#thank-you=p

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *