НОВИ УСЛОВ ЗАПАДА ЗА СРБИЈУ: Морате продавати земљу странцима!

NOVI USLOV ZAPADA ZA SRBIJU: Morate prodavati zemlju strancima!

12 aprila 2016

Poljoprivreda_1_PixabayOrganizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) zamera Srbiji, što po zakonu, još nije moguće da stranci postanu vlasnici poljoprivrednog zemljišta.

Ova kritika sadržana je u Izveštaju o konkurentnosti u jugoistočnoj Evropi, koji će danas biti predstavljen javnosti, a u koji je Politika imala uvid.

Kao još jedna od prepreka navodi se i to što je u našoj zemlji investitorima, koji hoće u zakup da uzmu državno zemljište, za to potrebno mnogo više vremena nego u zemljama regiona.

U Izveštaju se pohvaljuje Agencija za strana ulaganja i promovisanje izvoza, koji, kako se navodi, pomaže investitorima da prebrode administrativne barijere.

Takođe se u analizi navodi i da udeo stranih investicija u bruto domaćem proizvodu Srbije od početka krize – pada. Međutim, sada su vidljivi prvi znaci oporavka, konstatuje se.

KOMENTARI2 komentara

  1. Goran says:

    U samoj EU ima dosta drzava gdje stranci ne mogu kupovati zemlju , zasto b Srbija to dozvolila kada nije clanica EU ??? Narod Srbije ni ne zeli da ide u EU , a kamo li da prodaje zemlju strancima , ako bi to dozvolili od Srbje neb ostalo nista. To se nesmije dozvoliti.

  2. HHJ-46 says:

    @Goran Zato sto su srbijanci govna, a ne Srbi. E zato ce dozvoliti kao i sve drugo sto su ucinili protiv Srba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *