НОВИ ВЕЛИKИ СKАНДАЛ ДРМА АМЕРИKУ! Ово није нимало случајно, у центру је опет Русија!

NOVI VELIKI SKANDAL DRMA AMERIKU! Ovo nije nimalo slučajno, u centru je opet Rusija!

29 septembra 2020

FBI je bio upoznat sa kontraobavještajnom istragom čoveka na koga se Kristofer Stil oslanjao u svom dosijeu Tramp-Rusia, ali je nastavio da obnavlja FISA nalog za špijuniranje predsednika, navodi se u osuđujućem novom pismu.Dosije, koji je sastavio britanski špijun Kristofer Stil, a platila ga je firma Fusion GPS predsedničke kampanje Hilari Klinton, FBI je iskoristio za dobijanje naloga za špijuniranje Trampove saradnice Karter Pejdž u oktobru 2016. godine, pre predsedničkih izbora. Nalog je obnovljen nakon što je Donald Tramp izabran za predsednika, a konačno je istekao negde krajem 2017. godine.

U redigovanoj belešci na dve strane koju je u četvrtak javno objavio senator Lindsey Graham (R-Južna Karolina), američko Ministarstvo pravde otkriva da je Steeleov „primarni podizvor“ (PSS) bio pod istragom FBI 2009. godine kao mogući ruski agent. FBI tim koji je pratio Trampa (Krosfajer Hariken) saznao je za to u decembru 2016. godine i ispitivao PSS u januaru 2017. godine – a zatim je ipak obnovio nalog FISA još tri puta.

– U decembru 2016. godine, tim Krosfajer Hariken identifikovao je Primarni podizvor koji je koristio Kristofer Stil i tada se upoznao sa istragom iz 2009. godine. Tim Krosfajer Hariken ispitivao je Primarni podizvor tokom tri uzastopna dana u januaru 2017. Tada je istraga iz 2009. godine ostala zatvorena. Istraga iz 2009. godine do danas je zatvorena – kaže se u memorandumu Ministarstva pravde.

Razlog zbog kojeg je FBI zatvorio istragu bio je taj što je PSS napustio SAD u septembru 2010. FBI je rekao da će „biti razmotreno ponovno otvaranje istrage u slučaju da se osoba vrati u SAD“. Iz nekog razloga, iako se PSS u nekom trenutku vratio, istraga nikada nije ponovo otvorena.

Iako memorandum DOJ ne imenuje PSS, neki preduzimljivi internetski istraživači identifikovali su ga u julu kao Igora Dančenka. Njegov advokat Mark E. Schamel potvrdio je identifikaciju za New York Times dan nakon što je o tome izveštavano. Dančenko je radio kao istraživač u instituciji Brookings do 2010. Ovo se poklapa sa dopisom u kojem se kaže da je radio u istraživačkom trustu u Vašingtonu, gde su ga neki saradnici sumnjičili da je „ruski špijun“.

Istraga FBI nije otkrila ništa mnogo dalje od „kontakta sa poznatim ruskim obaveštajnim oficirom“ iz septembra 2006. godine, a on je bio ‘veoma upoznat’ sa ‘ruskim oficirom iz Vašingtona.

Ono što se sada čini malo, bilo je mnogo više nego što su ikada imali o Karteru Pejdžu. Nije pomoglo ni to što je FBI advokat Kevin Clinesmith promijenio dokaze kako bi Page izgledao kao strani agent, a u stvari nije. U avgustu se Clinesmith izjasnio krivim zbog manje optužbe za davanje lažne izjave.

Kada je poslao dopis Grahamu, državni tužilac Bill Barr napisao je da direktor Nacionalne obaveštajne službe uskoro može deklasirati dodatne tajne podatke koji se „oslanjaju na FBI znanje o pouzdanosti“ dokumentacije Stil, jer se to neće mešati sa krivičnom istragom koju je sproveo američki tužilac John Durham.

Dosije Stile je od samog početka bio kamen temeljac „Rusiagejt“ – proizvedenog skandala koji Trampa optužuje za veze ili „dosluh“ sa Rusijom tokom izbora 2016. godine. Već se ispostavilo da je tim „Krosfajer Hariken“ ispitivao Dančenka u januaru 2017. godine i utvrdio da je Dosije izmišljen, ali je nastavio da ga koristi za špijuniranje Trampa, označivši Kartera Pejdža kao ruskog agenta. U to vreme su već znali da je Dančenko bio pod istragom FBI kao osumnjičeni ruski agent – ali izgleda da im to nije ni najmanje smetalo.

Jednostavno rečeno, ovo znači da bi članovi tima Krosfajer Hariken – poput bivšeg agenta Petera Strzoka i njegove ljubavnice Lise Pejdž, kao i direktor FBI Džejmsa Komija i njegov zamenik Andru Mekejb, trebalo da daju neka objašnjenja.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Pa i deca se ponekad igraju bezveze. Tek da se igraju. Koja mutljavina. Čak ni jedan normalan tekst ne može da se stvori od svih tih silnih nalaza i istina. Uostalom, arhivski deo koji se otvara je beznačajan i uglavnom se bira nešto što ima neku propagandnu svrhu. A prave arhive se NIKADA ne otvaraju. Tamo je većinom istina.

  2. Kulak says:

    Budaletine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *