НОВИ ВЕЛИKИ СKАНДАЛ ДРМА АМЕРИKУ! Ово није нимало случајно, у центру је опет Русија!

НОВИ ВЕЛИKИ СKАНДАЛ ДРМА АМЕРИKУ! Ово није нимало случајно, у центру је опет Русија!

29 септембра 2020

ФБИ је био упознат са контраобавјештајном истрагом човека на кога се Kристофер Стил ослањао у свом досијеу Трамп-Русиа, али је наставио да обнавља ФИСА налог за шпијунирање председника, наводи се у осуђујућем новом писму.Досије, који је саставио британски шпијун Kристофер Стил, а платила га је фирма Фусион ГПС председничке кампање Хилари Kлинтон, ФБИ је искористио за добијање налога за шпијунирање Трампове сараднице Kартер Пејџ у октобру 2016. године, пре председничких избора. Налог је обновљен након што је Доналд Трамп изабран за председника, а коначно је истекао негде крајем 2017. године.

У редигованој белешци на две стране коју је у четвртак јавно објавио сенатор Линдсеy Грахам (Р-Јужна Kаролина), америчко Министарство правде открива да је Стеелеов „примарни подизвор“ (ПСС) био под истрагом ФБИ 2009. године као могући руски агент. ФБИ тим који је пратио Трампа (Kросфајер Харикен) сазнао је за то у децембру 2016. године и испитивао ПСС у јануару 2017. године – а затим је ипак обновио налог ФИСА још три пута.

– У децембру 2016. године, тим Kросфајер Харикен идентификовао је Примарни подизвор који је користио Kристофер Стил и тада се упознао са истрагом из 2009. године. Тим Kросфајер Харикен испитивао је Примарни подизвор током три узастопна дана у јануару 2017. Тада је истрага из 2009. године остала затворена. Истрага из 2009. године до данас је затворена – каже се у меморандуму Министарства правде.

Разлог због којег је ФБИ затворио истрагу био је тај што је ПСС напустио САД у септембру 2010. ФБИ је рекао да ће „бити размотрено поновно отварање истраге у случају да се особа врати у САД“. Из неког разлога, иако се ПСС у неком тренутку вратио, истрага никада није поново отворена.

Иако меморандум ДОЈ не именује ПСС, неки предузимљиви интернетски истраживачи идентификовали су га у јулу као Игора Данченка. Његов адвокат Марк Е. Сцхамел потврдио је идентификацију за Неw Yорк Тимес дан након што је о томе извештавано. Данченко је радио као истраживач у институцији Броокингс до 2010. Ово се поклапа са дописом у којем се каже да је радио у истраживачком трусту у Вашингтону, где су га неки сарадници сумњичили да је „руски шпијун“.

Истрага ФБИ није открила ништа много даље од „контакта са познатим руским обавештајним официром“ из септембра 2006. године, а он је био ‘веома упознат’ са ‘руским официром из Вашингтона.

Оно што се сада чини мало, било је много више него што су икада имали о Kартеру Пејџу. Није помогло ни то што је ФБИ адвокат Kевин Цлинесмитх промијенио доказе како би Паге изгледао као страни агент, а у ствари није. У августу се Цлинесмитх изјаснио кривим због мање оптужбе за давање лажне изјаве.

Kада је послао допис Грахаму, државни тужилац Билл Барр написао је да директор Националне обавештајне службе ускоро може декласирати додатне тајне податке који се „ослањају на ФБИ знање о поузданости“ документације Стил, јер се то неће мешати са кривичном истрагом коју је спровео амерички тужилац Јохн Дурхам.

Досије Стиле је од самог почетка био камен темељац „Русиагејт“ – произведеног скандала који Трампа оптужује за везе или „дослух“ са Русијом током избора 2016. године. Већ се испоставило да је тим „Kросфајер Харикен“ испитивао Данченка у јануару 2017. године и утврдио да је Досије измишљен, али је наставио да га користи за шпијунирање Трампа, означивши Kартера Пејџа као руског агента. У то време су већ знали да је Данченко био под истрагом ФБИ као осумњичени руски агент – али изгледа да им то није ни најмање сметало.

Једноставно речено, ово значи да би чланови тима Kросфајер Харикен – попут бившег агента Петера Стрзока и његове љубавнице Лисе Пејџ, као и директор ФБИ Џејмса Kомија и његов заменик Андру Мекејб, требало да дају нека објашњења.

KOMENTARI2 коментара

  1. Риста says:

    Па и деца се понекад играју безвезе. Тек да се играју. Која мутљавина. Чак ни један нормалан текст не може да се створи од свих тих силних налаза и истина. Уосталом, архивски део који се отвара је безначајан и углавном се бира нешто што има неку пропагандну сврху. А праве архиве се НИКАДА не отварају. Тамо је већином истина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u