Нови војни хеликоптери слетели у Батајницу!

Novi vojni helikopteri sleteli u Batajnicu!

7 jula 2016

1886481895577e5f1983974031223392_v4_bigSa Aerodroma „Nikola Tesla“ danas su na batajnički vojni aerodrom preleteli helikopteri Mi-17 V5 , koji su nedavno nabavljeni iz Ruske Federacije.

Helikoptere su dočekali pripadnici 890. mešovite helikopterske eskadrile.

Komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak pozdravio je posadu prvog helikoptera i potpukovniku Ivici Živadinoviću, kapetanu Draganu Marjanoviću i zastavniku Zoranu Cogol?eviću čestitao prvi let, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On im je poželeo bezbedne letove u budućnosti, a komandantu jedinice potpukovniku Miroslavu Zečeviću poručio da ovaj dan zabeleže jer je istorijski za njih i za RV i PVO i za Vojsku Srbije.

Komandant 890. mešovite helikopterske eskadrile potpukovnik Zečević potvrdio je da je ovo veliki dan za njegovu jedinicu, jer će doći do značajnog povećanja njenih operativnih sposobnosti i nivoa obučenosti, tako da će moći da odgovore na sve zadatke.

Predstoji nam preobuka. Cilj nam je da na bezbedan način izvršimo preobuku pilotskog i tehničkog sastava, kako bismo potpuno uveli ovaj tip helikoptera u operativnu funkciju. To će nam biti primarni zadatak za prvu polovinu naredne godine, istakao je komandant eskadrile.

Tokom jučerašnjeg dana završen je kvalitativni prijem helikoptera Mi-17 V5 i Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su od tog dana postali vlasnik tih letelica. Predstoji interna procedura uvođenja novih helikoptera u naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

KOMENTARI2 komentara

  1. krneta ilija says:

    hhhhhhhh ko ce upravljati snjim ili dacic ili vucic ili gasic

  2. Beli Orao says:

    A sad Suhoje i tehničko osoblje !!! I anti špijunažu pa jednog po jednog nevladinog i ostale špijune pod zemlju!!! Ali prvo rasčistite sa izdajničkim generalima i ološom koji radi za amere i nato!!! Patrioti Probudite Se!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *