НОВИ ЗАКОН О ВАКЦИНАМА: Нико неће смети рећи „НЕ“

NOVI ZAKON O VAKCINAMA: Niko neće smeti reći „NE“

28 marta 2015

vakcinacija 443Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je izmene Zakona o obaveznoj vakcinaciji i istakao da roditelji više neće imati način da odbiju vakcinaciju deteta.

Lončar je rekao da će izmenama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ta oblast biti usklađena s evropskim zakonodavstvom, koje predviđa obaveznu vakcinaciju.

„Roditelji neće moći da odbiju da obave vakcinaciju i to je suštinska izmena tog Zakona“, rekao je Lončar, dodajući da će se o tom pravnom aktu raspravljati narednog petka na sednici skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu.

Ministar zdravlja očekuje da će se predložene izmene navedenog zakona naći pred poslanicima neposredno pre Uskrsa, ili ubrzo nakon tog praznika.

Upitan da li će postojati kazne za roditelje koji ne vakcinišu decu, Lončar je samo rekao da će kazne biti u skladu sa zakonom.

Prema sadašnjem Zakonu o zaštiti od zaraznih bolesti, obavezna je vakcinacija dece protiv 10 zaraznih bolesti, ali Zakon o zaštiti prava pacijenata roditeljima ipak daje mogućnost da biraju koju će medicinsku pomoć da prihvate.

Lončar je još jednom podvukao da će vakcinacija biti obavezna i da ne može jedan zakon da predviđa jednu stvar, a drugi suprotnu.

KOMENTARI14 komentara

 1. spira says:

  Lončar radi po direktivi svladara iz senke da uništi Srbsku mladost i stime srbski narod . To što on radi je genocid i treba se boriti protiv tog genocida

 2. Ivan says:

  Stoka jedna lažljiva. Nije tačno da je u celoj evropi vakcinacija obavezna. Smrdljivci jedni SNS-ovski; stoka bezobrazna.

 3. Goran says:

  samo u balkanskim zemljama je ovakva represija na bazi ciste izmisljotine da je u Eu obavezna . U cijelom svijetu ukljucivsi i US izbija pravi skandal kad su u pitanju vakcinacije. Cak i nepismeni vise znaju da su sve moderne bolesti povezane sa vakcinama. Stop sa ubijanjem Srpske i bilo cije djece !!!!!

 4. BMStalker says:

  Zašto tako nije obavezno zabraniti pušenje, konzumiranje alkohola i narkotika? ili vakcinacija ulazi u ovaj triling kao četvrto as za tiho uništavanje populacije.

 5. Miodrag says:

  Vakcinacija je OBAVEZNA samo u slovenskim zemljama euRopske unije, ne i u svim zemljama iste.

 6. pravdaa says:

  Birali ste stoku koja krši osnovna ljucka prava,. Raduje me sledeći zakon unošenje čipova bez naše saglasnosti jer Evropa nema alternativu.

 7. Vesna says:

  Dajte ljudi, da potpisujemo peticiju, laze da su u Evropi obavezne vakcine. Tretiraju nas kao da smo sa pola mozga.

 8. Vule says:

  Evo ja kažem NE za sva vremena !!!

 9. z-i says:

  U evropi niko kikog nemoze da namora na tako nesto a sta oni mute vidi se, oni ludi kakav zakon gde postoji takav zakon.Ko nece samo NEEEEEEE to je neka mucka protiv SRBA.

 10. Marija Backic says:

  Loncar moze dA prica i radi sta hoce ALI SA SVOJOM DECOM! O zivotu mog deteta odlucujem ja i niko vise! Tako da taj zakon mozes LONCARE da obesis macki o rep, a kaznite me... ja nemam da vam platim... pa vi vidite, na gubitku cete biti u svakom slucaju, ja nemam sta da izgubim...

 11. sava says:

  SRBIJO, kada se toliko brines i zauzimas za nasu decu, zasto NE dajes decije dodatke,povoljnosti za porodice-majke sa vise dece i podigla natalitet za ubuduce. Zasto i to malo nejaci koje imamo njihov zivot stavljas o koncu da visi. Pa ni roditelj novorodjenceta zeli svom detetu najbolje a ti Srbijo, koja si nam majka ponasas se kao kurva svetica prema svojoj deci. Nije ni cudo kada primas novac, da smanjis srpsku populaciju, sa strane od stranih faktora koji ne zele nista dobro srbima.Posle se pitas odakle tolika korupcija, a zna se da RIBA SE CISTI OD GLAVE a ne od repa. Isto se zna da VRANA VRANI OCI NE VADI. Dok god nam je drzava takva puna korupcije i nema niko muda da uradi nesto SRBI CE BITI NACIONALNA MANJINA u svojoj drzavi za 15 godina. Zato narode zbij redove jos uvek ima kuka i motika za one koji znaju,hoce i mogu.

 12. svestancovek says:

  Posto Gospodin Loncar tako svestrano se zalaze za vakcinaciju dece, a ocigledno nije se dovoljno informisao o mogucim sporednim efektima te vakcine, trebao bi mozda za primer svim gradjanima, prvo da vakcinise svu svoju decu i decu iz svoje uze i sire porodice.. Samo umobolna osoba ce podrzati ovaj zakon, i to ce biti jos jedan znak da je ova vlast sacinjena od nekompetentnih, nestrucnih i prosto prosirenih ljudi.

 13. Dusan says:

  Evo ja nedam da mi se dete vakcinise i NE MOZES MI NISTA

 14. Majka says:

  Ja ne razumem. Koliko sam upucena Loncar nije zavrsio mrdicinali fakultet ili mozda jeste,a I da je zavrsio da li zna da vakcine mogu da izazovu I losu stranu ovaj zakon podrazumeva da ne smeju roditelji da odbiju deci vakcinu kad medicinsko osoblje to treba da izvrisi. Ako naprimer oni kalkulisu I biraju dan kad ce se deca vakcinisati. Otkud ja znam da li ce meni (Ne daj Boze) dete biti prehladjeno, I kako sa prehladom da dobije vakcinu? Nisam za ovaj zakon

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *