НОВИ ЗАОKРЕТ РУСИЈЕ ОД KОЈЕГ ЈЕ ЗАПАД ЗАНЕМЕО: Народ Украјине ће матирати власт – ПУТИНОВА РЕЖИЈА

NOVI ZAOKRET RUSIJE OD KOJEG JE ZAPAD ZANEMEO: Narod Ukrajine će matirati vlast – PUTINOVA REŽIJA

15 jula 2021

Novi predlog zakona o regulisanju migracionih pravila za strance koji dolaze u Rusiju, a koji Moskva planira da usvoji, izazvao je veliko uznemirenje u ukrajinskim medijima.Novinari ukrajinskog portala „Strana“ analizirali su dokument i objasnili kakvu opasnost predstavlja za obične Ukrajince koji u Rusiju dolaze na honorarne poslove.

Analitičari portala „Strana“ pre svega su skrenuli pažnju na određene izvode iz nacrta zakona koji je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

Dakle, na osnovu dokumenta, u bliskoj budućnosti u državi će stupiti na snagu nova stroža pravila koja uređuju boravak stranaca u Rusiji.

Tako će radni migranti, koji posećuju zemlju, morati da se pridržavaju posebnih pravila i dobiće nova dokumenta koja potvrđuju njihov legalni boravak na teritoriji Rusije.

Rusija je pojačala kontrolu nad radnim migrantima uvođenjem posebnog jedinstvenog dokumenta za strance, koji će sadržati detaljne informacije o stanovniku druge države.

Takođe, stranci će morati da se registruju, kao i da daju svoje otiske prstiju i naprave posebnu fotografiju koja će biti u bazi podataka.

Novinari su skrenuli pažnju na činjenicu da je Moskva odlučila da postavi „otvoreno pitanje“ Ukrajincima koji dolaze na posao u Rusiju.

Dakle, novi zakon se odnosi i na državljane Ukrajine, što im znatno otežava ulazak u zemlju i dugo zadržavanje u njoj da bi radili.

Međutim, Ukrajinci su dobili priliku da reše ovaj problem dobijanjem ruskog državljanstva po pojednostavljenoj proceduri. Dakle, dokument se ne odnosi na Ukrajince koji žele da postanu ruski državljani.

Ovaj pristup je, prema mišljenju ukrajinskih novinara, deo lukave ruske spoljnopolitičke strategije usmerene na obnavljanje geopolitičkog uticaja na postsovjetskom prostoru.

Ukrajinski analitičari procenjuju da će minimum nekoliko miliona Ukrajinaca uzeti rusko državljanstvo što će sadašnju ukrajinsku vlast dovesti u mat poziciju, jer će svi ti Ukrajinci sa ruskim državljanstvom glasati za sasvim drugu političku orijentaciju od one koju sada forsira Zapad.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Triglav says:

  odlično! samo tako dalje, pa tako i za celu eu!

  • Vakcinaska covid mafija says:

   Rusija ima najmanje poreze na biznis dok su na zapadu stvoreni da sve propadne, dal zbog drzave ili banke. Svako pametan bi otisao u Rusiju, zapad je tumor, tamo nema nista pozitivno za porodicu ako nije lezbo-pederska,za njih nesto i ima.

 2. padre says:

  Koja budala bi uzela rusko državljanstvo, kad ima tako lepe šanse na zapadu,gde već pripremaju prihvtna centre za njih!

  • Ivke says:

   Ti nikada nisi bio na zapadu , sem u gostima

  • Vakcinaska covid mafija says:

   Hahaha, lepe sanse na zapadu :-))) Koje sanse??? 61% nemaca NEMA svoj stan ili kucu !!!

 3. Ivke says:

  I za srbe odmah to da uvedu

 4. Koliba says:

  Davni dana sam slicno govorio, svi Crnogorci ili Makedonci ili bilo ko koji zele da rade ili se u Srbiji lece, skoluju itd mora da pokazu izvod iz Srpskih crkveni registra da su Srpski pravoslavci

  • Rafmanjinov says:

   Bravo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *