НОВИ ЗЕМЉОТРЕС НА ЗАПАДУ: Италијански министар изазвао буру у Европи

NOVI ZEMLJOTRES NA ZAPADU: Italijanski ministar izazvao buru u Evropi

21 jula 2018

ITALIJANSKI vice-premijer Mateo Salvini izjavio je da je ukrajinski „evromajdan“ 2014-te bio pseudorevolucija plaćena izvana.

Ovu `golu istinu` izrekao je u intervjuu The Washington Post. A nije ustručavao ni da ode i dalje:

„Uporedite evromajdan – tu lažnu revoluciju u Ukrajini – sa referendfumom na krimu. Na Krimu je održan referendum referendum na kome je 90 odsto svih koji su glasali bilo za pripajanje poluostrva Rusiji, a pseudo revoluciju su sponzorisale neke zemlje.“Salvini je ukazao da u svetu postoje određene ruske istorijske zone – sa ruskom kulturom i tradicijama. Naglasio je da krim smatra jednom od tih zona.

Drugi čovek vlade Italije pre ovog intervjua saopštio je da će Rim do kraja 2018-te u Briselu zvanično otvoriti pitanje ukidanja sankcija koje je EU uvela Rusiji.

U Kijevu su na ovo, očekivano, odmah odreagovali.

Italijanski ambasador u Ukrajini odmah je bio pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova kojim rukovodi Pavel Klimkin koji je morao da odsluša opovrgavanje Salvinijeve tvrdnje da je „evromajdan“ bio pseudorevolucija finansirana od drugih država.

Bez ikakvih dokaza koji bi to potvrdili.

Vrh ukrajinske diplomatije odmah potom je objavio saopštenje u kojem Salvinija optužilo da dovodi u pitanje suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine“.

Još je naveo: „Izražavamo nadu da će vlada Italije osuditi rusku agresiju protiv Ukrajine, a takođe – okupaciju Krima i Donbasa“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Bilo je toga i ranije,ali da se zadržim samo na poslednjih 30-40 godina! Svo zlo na ovoj planeti je došlo,i dolazi još uvek,od "duboke države i njenih pljačkanja prirodnih resursa od onih koji se ne mogu odbraniti od njenih zločina! Nadam se da su ovi dolazeći politčari malo pametniji,i da su shvatili da sistem po kojem ćete(duboka država)dovesti nekakvu marvu na vlasti a narod je ne prihvata,može dovesti samo do velikih problema! A svedoci smo da je upravo "duboka država"dovela svet do ove situacije u kojoj je ovaj svet! Svedoci smo da zlo zvano "duboka država"ne poštuje narode i volju tih naroda! To nije jasno SAMO onim pojavama,ne ljudima,koji imaju mizernih ličnih i uglavnom niskih interesa! To zlo živi po sistemu "samo ja treba da živim"! Hvala Gospodu što tome polako,a sigurno,dolazi kraj!

  • stevan -vd says:

   Konstatacija na mestu.Nadam se da im uskoro dolazi kraj.

 2. Djordje says:

  Suvise su ti ustasoidi ukrajine glupi i da misle u celom svetu da se bore protiv Rusa. Ukro ustasoidi i nacisti vi ste braca sa krvatskom ustasijadom po zlu i kukavicluku. Pa da Rusi udju u rat sa vama bez oruzja ima da vas pogaze kao pijan govna. Bolest fasizma nazizma i ustasluka je toliko opasna i treba da se vakcinisu polonijumom.

  • stevan -vd says:

   Odmah dajem prilog za polonijumske vakcine. Potrebno je minimum 20 miliona vakcina.

 3. Miraš says:

  Italija je priznala nezavisnost Kosova 21.02.2008.godine, na spisku zemalaja koje su priznale tkzv. Kosovo je 13-ta po redu. Naprimer prethodnog dana to priznaje je uradila Nemačka. Kad tako dobro razumeju ukrajinski problem, mogli bi da povuku i ovo sramotno priznanje Kosova. U Srbiji s kim će da razgovaraju kad su i ovi zasadjeni na vlast uz pomoć "duboke države".

 4. DonDon says:

  Zabari cim ostanu bez para pocnu da talasaju. Sad ce da nadju opet nekog Aldo Moroa kojeg ce da zrtvuju, dobiju lovu i opet VIVA NATO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *