НОВИНАР „Билда“: Јуче уништено 10 одсто западне технике, ваљда постоји план!

НОВИНАР „Билда“: Јуче уништено 10 одсто западне технике, ваљда постоји план!

10 јуна 2023

Новинар „Билда“ Јулијан Репке написао је на Твитеру да су руске трупе уништиле или оштетиле око десет одсто тенкова и оклопних возила западне производње које је Украјина добила ове године.

„Руски канали су објавили да је најмање један ‘леопард’ и неколико ‘бредлија’ уништено јужно од Орехова. Према информацијама са којима располаже ‘Билд’, украјинска 47. механизована бригада изгубила је најмање два ‘леопарда’ и 13 ‘бредлија’ током дана“, написао је он на Твитеру.Репке је поделио више фотографија на којима се види уништена украјинска техника, углавном на територији Запорошке области.

„Људи за бољим оком за те ствари од мене уочили су на снимцима још два уништена ‘леопарда’. Дакле, Русија је успела да уништи или оштети до четири ‘леопарда’ у четвртак“, додао је он.

„Ако на то додамо између седам и 13 ‘бредлија’, реч је о око 10 одсто свих тенкова и оклопних транспортера које је Украјина добила“, закључује немачки новинар.

Украјинци тренутно покушавају да пробију руске положаје тамо где су најјачи, написао је он, а то је „нешто што их ни једна западна војска није научила“.

„Ја се заиста надам да постоји план и да се све ово чини за неко више добро. Знаћемо за неколико недеља.“

Репке је објавио и да је у Украјини уништен и напредни радарски систем ИРИС-Т, којих је та земља имала само три, а који кошта више од 17 милиона евра.

Он је нагласио и да је тај систем, који је испоручен Украјини, имао беж пустињску камуфлажу, која га је учинила лаком метом у зеленим украјинским шумама.

(RT Balkan)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Jeshua AssStein says:

    Ovo je los dan za demokratiju ali velik za slobodno čovečanstvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u