Novinar snimio sopstvenu smrt

Novinar snimio sopstvenu smrt

10 jula 2013

egyptEgipatski fotograf Ahmed Samir Asem snimao je vojnika kako sa krova jedne od zgrada u Kairu puca na demonstrante ali je oružje usmerio i u pravcu snimatelja, nakon čega se film prekida, piše britanski dnevnik „Dejli telegraf“.

Asem (26), koji je radio za egipatski dnevnik „Al horia va Al adala“ nalazi se među 51 ubijenim nakon što su bezbednosne snage otvorile vatru na masu koja je kampovala ispred kluba oficira Republikanske garde u Kairu, gde se, prema navodima pojedinih medija, nalazi svrgnuti predsednik Muhamed Morsi.

On je bio na mestu događaja kada su pristalice političkog pokreta Muslimansko bratstvo kleknule radi molitve.Prema izjavama prijatelja i rodbine, Asem je snimio trenutak sopstvene smrti.

Egipatska vojska saopštila je da Morsijevo svrgavanje nije puč već provođenje volje egipatskog naroda, nakon što je krajem prošle sedmice više miliona ljudi izašlo na ulice sa zahtevom za Morsijevom ostavkom.Međutim, kasnije su održani skupovi podrške Morsiju i protiv njega u Kairu, Aleksandriji i drugim gradovima, gde je u sukobima poginulo najmanje 35 osoba.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *