НОВО „ЧУДО“ РУСКЕ ВОЈНЕ ТЕХНИКЕ: Шојгуу представљен најновији изум

NOVO „ČUDO“ RUSKE VOJNE TEHNIKE: Šojguu predstavljen najnoviji izum

17 aprila 2024

U RUSIJI je napravljen višenamenski transportni robot koji može, između ostalog, da evakuiše ranjenike sa fronta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu u centru „Patriot“ u Podmoskovlju predstavljeno je više od 30 perspektivnih modela naoružanja, vojne i specijalne tehnike.– Predstavljena su i višenamenska robotizovana transportna vozila, predviđena za transport zaliha i evakuaciju. Mogu da se koriste i kao platforma za montiranje različite radne opreme i naoružanja. To je linija robotizovanih multifunkcionalnih platformi koje imaju šasije sa točkovima i na gusenicama – saopštila je ruska vojska.

Šojgu je istakao da je zoni specijalne operacije potreban medicinski robot i naložio je da se ubrza njegovo usavršavanje i puštanje u masovnu proizvodnju.

– Danas moramo da obezbedimo evakuaciju ranjenika sa fronta. To treba da se uradi maksimalno bezbedno i brzo. To moramo testirati na frontu i odmah pokrenuti serijsku proizvodnju – rekao je ruski ministar odbrane.

On je naložio svojim zamenicima da pojednostave proceduru prijema novih modela u naoružanje, ako budu uspešno testirani u zoni specijalne vojne operacije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *