NOVO MUČENJE SRBIJE: Nemačka poslala Srbiji 11 uslova

NOVO MUČENJE SRBIJE: Nemačka poslala Srbiji 11 uslova

9 decembra 2014

rederecht-bundestagBerlin je Srbiji poslao 11 gotovo nemogućih uslova za otvaranje poglavlja i nastavak pregovora sa EU, pišu Večernje novost.

Kako listi navodi, ti uslovi su gotovo nemogući za Srbiju jer mnogi zadiru u status Kosova i faktički podržavaju nezavisnost pokrajine.

Među tih 11 uslova, koje kako Novosti pišu, su i donošenje statuta Zajednice srpskih opština u skladu sa prištinskim zakonima, učešće Prištine u svim regionalnim forumima, prihvatanje kosovskog pasoša na granici sa Srbijom i izgradnja zidanih objekata na prelazima.

Kako piše list, Beograd je zato započeo opsežnu dilomatsku akciju na mnogim adresama kako bi se što pre preformulisale briselske preporuke i kako bi što pre bilo otvoreno prvo poglavlje.

„Ukoliko bi Srbija ispunila sve što se traži, za šta su male šanse, evropski lideri bi već na decembraskom Evrpskom samitu mogli da oroče za kraj januara zakazivanje naredne međuvladine konferencije, a na kojoj bi istovremeno bila otvorena poglavlja 32 (finansijska kontrola) i 35 (o Kosovu)“, pišu Novosti pod naslovom „Berlin nam poslao 11 uslova“.

KOMENTARI6 komentara

 1. Mare says:

  Sad ce Vucic da prebaci u izdajnicku brzinu i potpise sta treba. Zato je i dosao na vlast

 2. Stevo says:

  Ama Srbijo osvesti se, i kad sve potpise ta izdanicka vlada,opet ce ta EU "demokratija"naci nesto novo za potpisatii tako u nedogled.

 3. Milenko says:

  Zaosta, ljudi, osvestite se! I budite hrabri! I svoji! Ovako ce samo sve vise da nas zavlace, i Brisel, i Nemacka i Siptari, ko zna ko jos. Pa okrenismo se Rusiji, nekome moramo, a bolje nam je Rusiji nego ovim zlikovcima koji nam ne zele dobro. NARODE, KA RUSIJI!

 4. Savle says:

  Nikolić bi u pravu. NIKAD neće Srbija biti primljena u EU. NIKAD. Porazi se ne zaboravljaju, a pogotovo od nekoga ko ima Hitlerove krvi u sebi. Osvjestite se !EU je "Titanik", a BRIKS i Evroazijaska unija FENIKS.

 5. zeljo says:

  ma dzaba im je svima Bog je uz nas ;)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *