НОВО ОТКРИЋЕ АМЕРИЧКИХ МЕДИЈА! Трампа ја на власт довела војска! Не желе Трећи светски рат са Русима!

NOVO OTKRIĆE AMERIČKIH MEDIJA! Trampa ja na vlast dovela vojska! Ne žele Treći svetski rat sa Rusima!

14 novembra 2016

2016-11-11t00-09-20-866z-676

Umesto Hilari Klinton, zaoštravanja odnosa s Rusijom i izbijanja trećeg svetskog rata, u Belu kuću bi sada trebalo da uđe Donald Tramp.

On u Belu kuću ulazi pre svega zahvaljujući podršci koju je dobio od preko 200 penzionisanih generala i admirala američke vojske, koji su i te kako uticali na to da kandidat republikanac postane novi predsednik SAD.

I sam Tramp se u svom govoru pre svega zahvalio generalima Flinu i Kelogu. Za razliku od Hilari, koja je na svojoj strani imala ceo političko-ekonomski establišment, Tramp je iza sebe „imao vojsku”, odnosno iskusne vojne obaveštajce koji su pomoću svojih starih veza uspeli da izguraju njegovu pobedu.

Naime, general Majk Flin je bio na čelu vojne obaveštajne službe u periodu od 2012. do 2014, kada je i penzionisan, a izgleda da će upravo on biti specijalni predsednikov čovek za saradnju sa Vladimirom Putinom.

Flin je prošle godine boravio u Moskvi na gala večeri povodom godišnjice ruske televizije RT i nema sumnje da će on biti zadužen za „spuštanje temperature” između Vašingtona i Moskve, a interesantno je da se na snimcima sa konvencija republikanaca jasno može videti kako Flin skandira: „Zatvorite je”, misleći pritom na Hilari Klinton.

General Džozef Kelog je vijetnamski veteran i takođe spada među Trampove savetnike kada je reč o spoljnoj politici i nacionalnoj bezbednosti, i u više navrata je oštro kritikovao Hilari Klinton jer je javno pričala o tome „kakva je procedura za nuklearni odgovor SAD u slučaju napada”.

Nije zato čudno što se juče povodom Trampove pobede oglasio i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je upozorio Trampa na posledice raspada Alijanse, jer je budući američki predsednik tokom svoje kampanje NATO nazvao zastarelom organizacijom.

– Nalazimo se pred najvećim izazovima za našu bezbednost u čitavoj generaciji. Sada nije vreme da se dovodi u pitanje vrednost partnerstva izmedu Evrope i SAD – izjavio je Stoltenberg i dodao da se u „poslednjih nekoliko godina situacija sa bezbednošću dramatično pogoršala zbog Rusije i nestabilnosti na Bliskom istoku i severu Afrike.

(Alo)

KOMENTARI5 komentara

 1. kuka says:

  Mislim da je ovo da su Trampa na vlast doveli US-generali odlična vest za nas, jer su mnogi oficiri bili svedoci sukoba u bivšoj SFRJ i znaju kolike nepravde, stradanja i štete su pretrpeli Srbi, koliko su neosnovano ocrnjeni i kažnjeni za zločine koje nisu počinili. Ti oficiri se tad nisu javno oglašavali, jer im to nije bio posao, ali su, pretpostavljam manje-više objektivno, izveštavali svoje pretpostavljene. To je za nas dobro uporište i garancija da se ništa slično neće ponoviti. Istovremeno je njihovim svrstavanjem na Trampovu stranu bar delimično razoružana klintonovska klika koja je bila spremna na sve da sačuva vlast. Ako ta klika sad još uvek i ima na svojoj CIA i FBI, to još uvek nije dovoljno da zakuva toliko da izazove svetsku katastrofu.

 2. 99 says:

  Kako sad vojska? Zar nije dadilja sa sarmom i tradicionalnom srpskom kuhinjom?

 3. watkins says:

  Dadilje cine cuda. Nemojte da ih ponizavate. Kakva vojska? Dadilja iz grocke je dovela Trump-a na vlast.

 4. M says:

  M:-NATO nije nikakav problem,dapace je faktor stabilnosti,ali dok je u svojim granicama,dok se pridrzava sporazuma s Rusijom i ne militarizira Istocnu Europu itd. i rusku granicu,i dok nije agresivan.Dovoljno je da bude jak i da samara samo kad je napadnut ili objektivno ugrozen.Kao Rusija sada.Kao Kina sutra.Inace ce NATO p-ostati glavni remetilacki faktor svijeta!

 5. DRAGANešković says:

  Razumni, inteligentni, samodisciplinovani visoko školovani i ni malo se nisu dvoumili ili razmišljali iskoračili su za život, život svoje dece, za život svoje porodice i za život svoje domovine iako amerika nije država već gola "KORPORACIJA" Engleske krune. Jasno su pokazali da su prvo sinovi, očevi, supružnici, porodični domaćini, obični amerikanci pa tek na kraju ovog ešalona i vojnici. Treba ih pozdraviti i čestitati ima na izboru života. Pozdrav iz Sunčanog Beograda, DRAGANešković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *