НОВО ПОВЛАЧЕЊЕ ПРИЗНАЊА КОСОВА? Велика СИЛА поново уз Србију, ПОЧЕТАК КРАЈА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ!

NOVO POVLAČENJE PRIZNANJA KOSOVA? Velika SILA ponovo uz Srbiju, POČETAK KRAJA LAŽNE DRŽAVE!

27 novembra 2018

Egipat je sve bliže odluci da povuče priznavanje nezavisnosti Kosova, a konačan dogovor o tome mogao bi da bude postignut, tokom posete Beogradu šefa diplomatije te države Sameha Šukrija, pišu Večernje novosti.

Kako prenosi list, diplomatska borba Srbije da Kairo bude 11. na spisku onih koji su u poslednjih godinu dana uskratili podršku Prištini traje već mesecima, a naruku ide i to što unutar Egipta jača struja koja smatra da je došlo vreme da se preispita odluka o priznavanju nezavisne južne srpske pokrajine.Egipat je bio uzdržan i kada se nedavno glasalo za članstvo Prištine na Generalnoj skupstini Interpola u Abu Dabiju, pišu Novosti i dodaju da ukoliko Kairo preinači svoju odluku u vezi sa Kosovom, to bi veoma brzo moglo da izazove novi „domino efekat polačenja priznavanja“, i da broj zemalja koje su uz Prištinu padne ispod 100, odnosno da kosovski Albanci više nemaju podršku ni polovin članica UN.

Egipat je priznao Kosovo 26. juna 2013. godine, samo nekoliko dana pred državni udar egipatske vojske i svrgavanja s vlasti dotadašnjeg predsednika Muhameda Mursija. Odluku o priznavanju pročitao je tadašnji portparol egipatskog MSP Badr Abdel Ati, koji je u isto vreme naglasio da Kairo želi da zadrži dobre odnose sa Srbijom.

List navodi i da su odnosi Beograda i Kaira u uzlaznoj putanji što je potvrđeno i na susretu predsednika Srbije i Egipta Aleksandra Vučića i Abdel Fataha el Sisija koji su se sreli prošle godine na marginama Generalne skupštine UN.

KOMENTARI6 komentara

 1. opet ja says:

  Šta to vredi kada Vučić direktno pomaže nezavisnost Kosova i u svemu im dozvoljava da imaju svoju državu: ustav, parlament, zakone, sudstvo, finansije, vojsku, policiju...administrativne prelaze. Pri tom svako malo ide da se rukuje sa njima i pregovara o tome kako će da razmeni deo Srbije za drugi deo Srbije. Makar da je predložio razmenu teritorije sa Albanijom.

  • padre says:

   To li bi ti zamenio svoju kuću i njivu, za jednaku na KiM?

 2. Nikola says:

  Para im se državnost kao stara čarapa, jedino još hajdemi vuči može da ih spasi!

 3. Posmatrac says:

  Ne treba sugerisati narodu da je sastanak tog izdajnika bio doprinos usponu odnosa sa Egiptom. Popricajte sa Dusanom Dundjerom, on ce vam potanko objasniti otkuda ti bolji odnosi.

 4. Rale says:

  Jedino Vučiću nije jasno da se ,,šiptarska državakosovo" topi kao sneg u julu , te bi on ,kao najveći zagovornik velike albanije u Srbiji da vrati pare koje je dobio od šiptara za stvaranje te narko države.

 5. Šmajser says:

  Egipat velika sila?? Mani ga mito.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *