Novo priznanje Srđanu Aleksiću

Novo priznanje Srđanu Aleksiću

10 maja 2014

Trebinjcu Srđanu Aleksiću, koji je izgubio život braneći sugrađanina muslimana, posthumno je dodeljen Orden za hrabrost i humanost Evropskog pokreta BiH. Ovo je treći orden Srđanu Aleksiću za herojstvo. Prethodili su mu priznanja Republike Srbije i Republike Srpske. Priznanje je primio Srđanov otac Rade. Na Dan pobede – posthumno orden za Trebinjca koji se upisao među istinske heroje. Za Srđana Aleksića kobno je bilo to što je, za vreme rata, stao u odbranu svog komšije druge vere. Njegov otac Rade, poručuje da orden daruje svim građanima u regionu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Za Srbiju says:

    Srđan Aleksić je prodavao švercovane farmerke na štandu u Trebinju. Dečko-musliman je radio za njega- prodavao. Kada su dva momka- vojnika RS prišla da dobiju par farmerki (jer su oni ratovali, dok je Srđan švercovao), musliman nije hteo da im da. Tada se pojavio i vlasnik, Srđan Aleksić. Nastalo je guranje i jedan od vojnika je udario Srđana, koji je nesrećno pao i poginuo. Srđan je branio svoju imovinu-farmerke, a muslimana niko nije napao. Ovaj događaj je sramno medijski zloupotrebljen na NEistinit način.

  2. Svetislav says:

    Mnogi su bili dezerteri u proslom ratu a dosta njih iz Trebinja posebno u Beogradu, dok su drugi ginuli da ne padne u ruke ustasa sto se skoro i dogodilo. U toj situaciji kad su mnogi hrabri hercegovci, prognani iz doline Neretve, Srbi iz Crne Gore i Srbije, pa cak i domaci muslimani koji su ostali u Trebinju ginuli, ovakvi kao ovaj jadnik Aleksic je zaradjivao svercom na muci i tih boraca i njihovih porodica. Sad ga slavi i Sarajevo, Zagreb, kao i izdajnici po Beogradu i sve gdje ali ljudi koji znaju istinu o ovom dezerteru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *