НОВО РОЧИШТЕ ЗА ХАРАДИНАЈА: Одлука о изручењу одложена за 6. април (ФОТО)

NOVO ROČIŠTE ZA HARADINAJA: Odluka o izručenju odložena za 6. april (FOTO)

2 marta 2017

Tan2017-3-2_95329906_1_620x0

SAGA Haradinaj se nastavlja! Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je da još jednom zatraži dodatne informacije i tako ponovo prolongira konačnu odluku po zahtevu Srbije za ekstradiciju Haradinaja.

Novo ročište zakazano je za 6 april.

Srbija ima rok do 31. marta da dostavi nove informacije, među kojima i da li je član 142, tačka 1 Krivičnog zakona Srbije bio na snazi između 12. i 20. juna. 1999. godine

Na današnjem ročištu, koje je počelo nešto posle 9 sati u sali broj 13 Apelacionog suda u Kolmaru, odlučivalo se o zahtevu Srbije o izručenju bivšeg kosovskog premijera i lidera OVK Ramuša Haradinaja, koji se tereti za ratne zločine nad srpskim i drugim nealbanskim stanovništvom.

Haradinaj je, na osnovu međunarodne poternice koju su izdale vllasti Srbije, uhapšen na aerodromu Bazel-Miluz na francuskoj strani 4. januara. Odlukom suda, iz pritvora je na uslovnu slobodu pušten osam dana kasnije, ali nije smeo da napušta francusku teritoriju. Morao je da preda pasoš i imao je obavezu da se dva puta nedeljno prijavljuje policijskom komesarijatu.

Na ročištu održanom 9. februara javni tužilac je zatražio dodatne informacije izHaradinajevog dosijea u Srbiji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *