Новој „Жанки“ аплаузи од срца (ВИДЕО)

Новој „Жанки“ аплаузи од срца (ВИДЕО)

24 априла 2017

УЗ присећање на трагичну, уметничку и животну судбину прослављене глумице Жанке Стокић, данас је у националном театру почела још једна свечаност доделе признања с њеним именом: престижна награда припала је ове године Олги Одановић.

Тако је првакиња драме Народног позоришта постала јубиларна „Жанка“, петнаеста добитница награде коју додељује национални театар, Компанија „Новости“ и Град Пожаревац „личности која је обележила позоришни и филмски живот Србије својом стваралачком зрелошћу и богатством глумачког израза“.

– Олгин невероватно богат дух веома је значајан за све нас који се бавимо позориштем, јер она оставља за собом зазор, лепоту и одговорност. Уз изванредан дар, поседује велико достојанство и снажан уметнички дух. Красе је све особине диве, а кад то кажем мислим на оно чиме задивљује аудиторијум, редитеље, па и колеге с којим дели тај тренутак. Јер, она је инспирација – истакла је на јучерашњој свечаности глумица Душанка Стојановић Глид.

Њена велика пријатељица Анасастиа Мандић имала је задовољство да је први пут гледа као Персу у „Путу око света“. Од тада прати њен рад, понекад и играју заједно, па се уз анегдоте и нека драга сећања захвалила драгој колегиници чија се љубав и страст према глуми све ређе среће на сцени, а управо је то оно што Олгу одржава: иако стално најављује паузе у раду, њен распоред је пун до јануара 2018. године!

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u