Новој „Жанки“ аплаузи од срца (ВИДЕО)

Novoj „Žanki“ aplauzi od srca (VIDEO)

24 aprila 2017

UZ prisećanje na tragičnu, umetničku i životnu sudbinu proslavljene glumice Žanke Stokić, danas je u nacionalnom teatru počela još jedna svečanost dodele priznanja s njenim imenom: prestižna nagrada pripala je ove godine Olgi Odanović.

Tako je prvakinja drame Narodnog pozorišta postala jubilarna „Žanka“, petnaesta dobitnica nagrade koju dodeljuje nacionalni teatar, Kompanija „Novosti“ i Grad Požarevac „ličnosti koja je obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza“.

– Olgin neverovatno bogat duh veoma je značajan za sve nas koji se bavimo pozorištem, jer ona ostavlja za sobom zazor, lepotu i odgovornost. Uz izvanredan dar, poseduje veliko dostojanstvo i snažan umetnički duh. Krase je sve osobine dive, a kad to kažem mislim na ono čime zadivljuje auditorijum, reditelje, pa i kolege s kojim deli taj trenutak. Jer, ona je inspiracija – istakla je na jučerašnjoj svečanosti glumica Dušanka Stojanović Glid.

Njena velika prijateljica Anasastia Mandić imala je zadovoljstvo da je prvi put gleda kao Persu u „Putu oko sveta“. Od tada prati njen rad, ponekad i igraju zajedno, pa se uz anegdote i neka draga sećanja zahvalila dragoj koleginici čija se ljubav i strast prema glumi sve ređe sreće na sceni, a upravo je to ono što Olgu održava: iako stalno najavljuje pauze u radu, njen raspored je pun do januara 2018. godine!

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *