Новоруси спремају напад на град који бране Хрвати!

Novorusi spremaju napad na grad koji brane Hrvati!

23 februara 2015

95263_3Uprkos potpisanom primirju između Ukrajine i proruskih aktivista, Kijev je izrazio bojaznost da bi prorusi mogli da pokrenu novu ofenzivu koja za cilj ima zauzimanje Mariupolja.

Marijupolj sledeća stanica: Postoji bojazan da će prorusi krenuti u napad na grad koji brane Hrvati

Oni navodno gomilaju svoje trupe u okolini ovog lučkog grada u kome je stacionirana i vojna jedinica „Azov“, poznata po velikom broju stranih vojnika, među kojima se nalaze i hrvatski državljani.

Osvajanje Mariupolja omogućilo bi direktnu kopnenu vezu Krimskog poluostrva sa Rusijom. Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk je u subotu izjavio kako se prekid vatre ne poštuje.

– Nema prekida vatre, jer da ima to bi značilo da niko ne puca – rekao je Jacenjuk.

Potparol ukrajinske vojske, pukovnik Andrij Lisenko, tvrdi kako su Rusi tokom vikenda poslali pojačanje u okolini Mariupolja. U jednom je vojnih konvoja je bilo 60 oklopnih vozila, uključujući i tenkove, a drugi je dovezao vojnu opremu pobunjenicima u Novoazovsk, istočno od Mariupolja.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI3 komentara

  1. Anderlecht says:

    Zašto prenostie te hrvatske nebuloze ? Grd koji brane Hrvati. Mislim stvarno. Čak i oni sami u tekstu kažu "Oni navodno gomilaju svoje trupe u okolini ovog lučkog grada u kome je stacionirana i vojna jedinica „Azov“, poznata po velikom broju stranih vojnika, među kojima se nalaze i hrvatski državljani." Navodno. A i ako ih ima ima ih vrlo malo. Grad koji brane Hrvati.

  2. milan says:

    Anderlecht...u pravu ste! Loše je što i intermagazin MORA, da li MORA?, da objavljuje članke toga tipa i takvih naslova. Verovatno ide o to da bi se zaradilo nešto novca, da bi se živelo ili preživelo.

  3. sfdhadsfh says:

    Samo pobit USTAŠE istorija se ponavlja, koga je Hitler odlikovao u Staljingradskoj bitci USTAŠKU legiju i Handžar diviziju.Koliko god da ih malo ima genetika je čudo danke Dojčland.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *