NS: Roditelji ne daju deci da polažu testove iz matematike

NS: Roditelji ne daju deci da polažu testove iz matematike

18 juna 2013

maturskiRoditelji đaka osmaka novosadskih škola pozvali su na bojkot ponovljenog polaganja testova iz matematike i poručili direktorima obrazovnih ustanova da u sredu u 12 sati ne otvaraju vrata.

“Ukoliko se oni ogluše na naš predlog imamo ideju da mi roditelji uđemo sa našom decom u škole i da im ne dozvolimo da polažu testove. Druga je ideja da im mi pomognemo da reše pitanja iz matematike. Pa kad ovi nadležni mogu da varaju nas, možemo i mi da varamo sistem“, kaže predsednica Saveta roditelja OŠ “Ivo Lola Ribar” u Novom Sadu Zorica Hadžibabić za dnevni list “Kurir”.

Ona je dodala je ipak najbolje rešenje koje roditelji predlažu Ministarstvu, da se poniše oba testa, i onaj iz srpskog jezika i ovaj iz matematike, te da se deca u srednje škole upišu na osnovu rezultata, odnosno na osnovu svedočanstava.

Roditelji su ove predloge i zahteve izneli na protestnom skupu ispred OŠ “Ivo Lola Ribar”. I dok su se roditelji dogovarali šta će da preduzmu, u jednom momentu je došla policijska patrola i legitimisala ih. “Rekli su da će da nam pišu prekršajnu prijavu jer nismo prijavili skup. Nismo se bunili. Mi smo ovde zbog naše dece“, kaže Hadžibabić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *