НУКЛЕАРНИ РАТ ИЗМЕЂУ АМЕРИКЕ И РУСИЈЕ довешће до…

NUKLEARNI RAT IZMEĐU AMERIKE I RUSIJE dovešće do…

17 avgusta 2019

Britanski list „Dejli mejl“ objavio je da su američki naučnici sa Ratgerskog univerziteta, Nacionalnog centra za atmosferska istraživanja i Koloradskog univerziteta u Bulderu izvršili modeliranje pravog nuklearnog rata između Rusije i SAD.

„Dejli mejl“ prenosi da su istraživači u svom naučnom radu koristili novi model, koji se odlikuje većom rezolucijom i povećanom granicom pokrivenosti, do 140 kilometara.Istraživanje pokazuje da bi požari izazvani upotrebom nuklearnog oružja izbacili u atmosferu 147 miliona tona čađi koja bi, nakon što bi se za nekoliko nedelja raširila po zemljinoj lopti — zaklonila sunčevu svetlost.

Eksperti prognoziraju da bi bilo potrebno sedam godina da ova zavesa od čađi primetno spadne, a da bi bile potrebne još tri godine, nakon ovih sedam, pa da svetlost bude u mogućnosti da se vrati u normalno stanje i da opet dopire do površine zemlje.

Zavesa od čađi na nebu, prema procenama američkih naučnika, dovešće do pada površinske temperature vazduha za više od 8 stepeni Celzijusa. Informacije koje se nalaze u grafikonu istraživanja pokazuju da će temperaturne anomalije trajati oko 4 godine, dok će za potpuni povratak pokazatelja na predratni nivo biti potrebna jedna decenija.

Osim toga, u istraživanju se navodi da će atmosferski efekti dovesti do kolapsa monsuna i varijabilnosti ciklusa „El Ninjo“ (kolebanja temperature sloja vode u ekvatorijalnom delu Tihog okeana, koje primetno utiču na klimu).

Novi model u celini ponavlja rezultate ranijih istraživanja, ali pokazuje da oblak čađi nestaje brže nego u starom modelu NASA. Stepen reakcije klime pri tome ostaje sličan.

Povećana rezolucija modela omogućava da se prognozira jači pad temperature i nove padavine na planetu tokom prvih godina nakon nuklearnog napada.

Po mišljenju istraživanja — u prvim godinama nakon rata će se povećati severni polarni vrtlog, što će dovesti i do povećanja temperature na Arktiku i u severnom delu Evropi.Dobijeni podaci potvrđuju prognozu manje kompleksnih modela, koji su korišćeni osamdesetih godina prošlog veka.

„Modeli pokazuju da će nakon velikog nuklearnog rata između SAD i Rusije nastati nuklearna zima“, navode istraživači.

„Nuklearni napad velikih razmera bio bi samoubistvo za zemlju koja odluči da izvede takav napad“, ukazuje naučnik, naglasivši da bi korišćenje nuklearnog oružja SAD i Rusije imalo katastrofalne posledice za ceo svet.

„Naravno — treba smanjiti nuklearni arsenal i, po mogućnosti — razoružati sve države koje poseduju nuklearno oružje“, zaključili su naučnici.

KOMENTARI8 komentara

 1. persida says:

  Oduzimaju nam svetlost, ono najvaznije, svi su povezani u crnomagijskom kultu, a cilj je unistenje zivota na zemlji. To je cilj sotone.

 2. milorad2 says:

  to je pod uslovom da ispale sve bombe u jednom gigantskom udaru,ali dosetili su se kako da ispale sve bombe i da ne unište planetu.Jedna bomba dnevno i za 3 meseca nema ni amerike ni rusije kao organizovane zajednice i države, a mogu da bacaju i DVE dnevno bez većih problema po eko sistem kratkoročno gledanio.Dugoročno bi pobili na kraju ciklusa više od polovine ukupnog stanovništva od kancera nevezano gde stanujete takodje bi u nekim oblastima mnog pomrlo od gladi i epidemija koje bi sigurno izbile u teško bobmardovanim državama zapadne evrope.Avet nuklearnog rata je mnogo bliža i opasnija nego IKADA jer se računa na takozvano taktičko nuk. oružje(5-20KT) a MT bobme se čuvaju za specijalne mete i eventualnu krajnju odmazdu a takodje ih nema baš mnogo.Osim toga simulacije su pokazale da je stepen uništenja infrastrukture i stanovništva VEĆI kada se upotrebie 3-4 manje bobme sukcesivno na urbane ciljeve nego JEDNA velika zato što totalno uništenje nulte zone od 4-5 projektila prevazilazi površinu nulte zone jedne bobme a to je vrlllo zgodno kad gadjate industriju i vojne baze :)Sve u svemu do tog rata če sigurno doći i tu više nema dileme,jer je moralnost i razum u svetskim odnosima odavno kategorija koja ne postoji, a to je jedino što ustvari sprečava takav ishod.Ono što mi mislimo ili što ONI koji odlučuju o bombama misle,a ja mislim, da nam je svima jasno šta oni misle i kako zaključuju.Zato,uživajte dok možete jer, veoma mali broj ljudi će to preživeti, i to smo slučajno, manje-više.

 3. Vojna i ojdeSve says:

  Abre nemojte... Treba nam nuklearke... Nauchnici za ludnicu...

 4. teoretičar says:

  Ko je psihološki slabiji od ova dva naroda? Rusi ili Amerikanci? Amerikanci! Oni nemaju nikakvo iskustvo samoodbrane niti žrtvovanja, pa čak ni na komandnom nivou. U slučaju da sagledaju "nerešen" rezultat, ili da počnu da gube, Ameri su skloniji samoubistvu od Rusa. Rusi su skloniji žrtvovanju u borbi. To nije neka promenljiva vrednost i može da bude uzrok suludog "rešenja". Kada bi ili Rusija ili Amerika u trenutku shvatanja da iz nuklearnog sukoba nema niti rešenja niti izvlačenja, izvršile nuklearno samoubistvo, odnosno aktivirale sve svoje nuklearke gde god su da su, verovatno ne bi bilo nuklearne zime sa svedocima. A Ameri imaju iskustvo masovnog samoubistva. I to debelo. Ovo jeste teorija, ali sa nuklearnim glavama tolikog broja kao što imaju Rusija i Amerika, ova teorija lako može da se pretvori u zakon krajnje odbrane ili rešenja iz plana "Š". Ili, posle mene - POTOP! Vrzino kolo. Prvo, ovakva mogućnost će verovatno držati nuklearni sukob tek kao krajnje rešenje a drugo, ako vremenom jedna od država shvati da gubi sukob na nenuklearnom nivou, pritiskaju se dugmad. Vrzino kolo koje je gotovo nemoguće igrati. Možda Amerika ipak shvati da je bolje da se smiri i ne napada Rusiju? Teško, jer u tom slučaju Rusija će se razviti u potpunosti, a sve što Amerika ne želi je baš taj razvoj. E, ali, ali...Stigla i Kina i Indija a pristiže sve više malih država. Naprosto mislim da je čovek stvorio oružje za napad od kojeg ni sam ne može da se odbrani. A vama sledećim generacijama, pa...srećno vam bilo!

 5. Milan says:

  Ne verujem da će doći do direktnog rata SAD - Rusija. Ameri će se jedino usuditi da prckaju sa prevratima po malim i maloumnim zemljama i da njih koriste kao topovsko meso, tako kao kao što već rade po Gruziji, Ukrajini, itd. Znaju oni da bi im bilo mnogo papreno ako bi direktno napali Rusiju.

 6. M says:

  Eventualni Veliki Rat,što kasniji,to opasniji i razorniji,jer će oružje biti sve ubojitije,toliko da će i mali(regionalni)rat imati katastrofalnog utjecaja i na sve ostale,a Veliki će raznijeti cijelu planetu!U čovjekovoj prirodi je ego i ratovanje,zato što prije obave taj Veliki Rat,to bolje,šteta će biti manja,netko i nešto će preživjeti,nadam se!

 7. Orthodox says:

  Nema ništa od toga, nuklearne bombe su samo za zastrašivanje, jer se u slučaju nuklearnog rata uništava kompletna zapadna ili istočna civilizacija, što će značiti kraj života na zemlji, jer u tom slučaju i priroda ima da bude otrovana pa se neće moči preživeti sa otrovnim poljoprivrednim proizvodima. Znaju i Ameri a i Rusi da se takav nuklearni arsenal ne upotrebljava kao oružje, nego kao pretnja a veliki velikim ne prete, preti se malim i neposlušnim kao što su Japanci platili od Amera za vreme 2 sv.rata.

 8. A akoM says:

  USA se sprema da"nevidljivim"raketama i avionima,elektronikom,laserima,hipersoničnim raketama s Ruskih granica,i drugim visokopreciznim(ne nužno atomskom)sredstvima prva iznenadno i neobranjivo napadne i pobijedi Rusiju,odnosno uništi njen eventualni slabi protuudar,Daklen sve jeftino!USA-Zapad se ozbiljno sprema za to jer misli da svojom tehnologijom može nadići masovni atomski rat(zagađenje)i pobjediti!Zato je mogućnost Velikog Rata i dalje velika!A ratovi onda obično idu drugačije od planiranog!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *