Нутрициониста открива колико меса смемо да једемо

Нутрициониста открива колико меса смемо да једемо

5 марта 2018

Постоји уврежено мишљење да црвено место треба избегавати у што ширем луку, док риба би требало да буде заступљена сваке недеље на нашем менију. Али, шта је заиста правилно? Нутрициониста Џо Холингтон је открила како заправо треба да категоришемо месо, и колико треба да га једемо.

Нутрициониста Џо Холингтон је решила да реши ову дилему, па је на свом Инстаграм профилу објавила колаж фотографију на којој је приказано три врсте меса – бело, црвено и рибље.Под тим, бело месо се односи на ћуретину и пилетину, црвено на јагњетину и говедину, док масну рибу чине харинга, туна, лосос.

Џо је на свакој од фотки исцртала величину порције која је идеална за сваку особу.

Према томе, она је појаснила да је пожељно да све врсте меса буду заступљене у вашој исхрани, али на овај начин – порција црвеног меса би требало да одговара величини унутрашњости вашег длана – не рачунајући прсте. Порција рибе идеална је у величини половине длана и два прста.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Ja, on ce da mi kaze. Hajde begaj, jedem koliko mi se jede. Sta ima ko da mi popuje, pa nemam ja cetiri meseca. Tvrdim da svi eksperti za ishranu rade za neke firme I samo gledaju da nam uvale nesto novo sa trzista, to sa zdravim ishranim nema veze, sve je LAZ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u