Нутрициониста открива колико меса смемо да једемо

Nutricionista otkriva koliko mesa smemo da jedemo

5 marta 2018

Postoji uvreženo mišljenje da crveno mesto treba izbegavati u što širem luku, dok riba bi trebalo da bude zastupljena svake nedelje na našem meniju. Ali, šta je zaista pravilno? Nutricionista Džo Holington je otkrila kako zapravo treba da kategorišemo meso, i koliko treba da ga jedemo.

Nutricionista Džo Holington je rešila da reši ovu dilemu, pa je na svom Instagram profilu objavila kolaž fotografiju na kojoj je prikazano tri vrste mesa – belo, crveno i riblje.Pod tim, belo meso se odnosi na ćuretinu i piletinu, crveno na jagnjetinu i govedinu, dok masnu ribu čine haringa, tuna, losos.

Džo je na svakoj od fotki iscrtala veličinu porcije koja je idealna za svaku osobu.

Prema tome, ona je pojasnila da je poželjno da sve vrste mesa budu zastupljene u vašoj ishrani, ali na ovaj način – porcija crvenog mesa bi trebalo da odgovara veličini unutrašnjosti vašeg dlana – ne računajući prste. Porcija ribe idealna je u veličini polovine dlana i dva prsta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ja, on ce da mi kaze. Hajde begaj, jedem koliko mi se jede. Sta ima ko da mi popuje, pa nemam ja cetiri meseca. Tvrdim da svi eksperti za ishranu rade za neke firme I samo gledaju da nam uvale nesto novo sa trzista, to sa zdravim ishranim nema veze, sve je LAZ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *