O ČEMU SE RADI? – Amerika uvela sankcije Mađarskoj

O ČEMU SE RADI? – Amerika uvela sankcije Mađarskoj

18 oktobra 2014

Viktor Orban 432Vašington je uveo sankcije Mađarskoj, objavila je televizija „Rossia24″, pozivajući se na vašingtonske diplomatske izvore.

Sankcije su uperene protiv niza državnih zvaničnika, privrednika i biznismena kojima je zabranjen ulaz u SAD, a reč je o ljudima koji su bliski premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu.

Lista imena ljudi koji su obuhvaćeni sankcijama će tek biti objavljena, a SAD su pokrenule i poreske istrage protiv firmi u SAD čiji vlasnici su pojedinci iz Mađarske.

Mađarska štampa piše da je jedan od najverovatnijih razloga to što premijer Orban stvara čvrste veze sa Moskvom, a to Vašington vidi kao ugrožavanje interesa SAD-a.

Ministarstvo spoljnih poslova Mađarske je zvanično tražilo objašnjenje od Vašingtona.

(Pravda)

KOMENTARI15 komentara

 1. Dragana says:

  Madjari se opametili?

 2. Robert Lucas says:

  Ma marš bre u pičku materinu američku i vi i vaše sankcije. Mađari da se okrenu evro-azijskoj uniji kao i Srbi, pa će preko Ukrajine imati i teritorijalnu vezu sa Rusijom. Nije Orban budala. Čovjek vidi kuda ovo sa EU, kao američkim satelitom, vodi. Bravo Viktore, i ime ti znači pobjeda. Za Mađare u Srbiji, ne brini, bolje im je neg' u Mađarskoj ;-)

 3. slas says:

  Sankcije su uvdeene zato sto je madjarska resila sva svoja dugovanja prema MMF i sto vise ne zale nista da imaju sa MMF.Orban je apostrofirao MMF kao najveca pretnja Madjarskoj, sto je i istina jer MMF zaduzuje drzave do te mere da im ona diktira i monetarnu politiku i socijalnu i sve vise i vise zaduzuje drzave i pretvara ih u kolonijalene drzave. Oni ce svasta izmisliti kao razlog a zele da oslabe Orbana , da od njega odbiju ljude i da ga na '' demokratski'' smene.

 4. DEKI says:

  Bravo ! Sa Viktorom do pobede nad ekonomsko socialnim terorom koi je u stanju da propagira Amerika. Evroaziska unija je upravo onaj ideal koi je Evropa uzela za osnovu svog ustava o osnivanju Evropske unije. Evroaziska unija je tvorevina ravnopravnih ucesnika ,zasnovana na uzajamnj podrsci i opstem razvoju.U prvom redu ekonomski razvoj ,strukturizacija energenata,kao i jacanje vojne moci.Jasno je kao beli dan da takva tvorevina na pragu ne odgovara gnjiloj Evropi Medjunarodnom Monetarnom Fondu kao ni Americi,koi su po sistemu zavadi pa vladaj ekonomski osiromasene drzave gurali jednu na drugu i tako u zajednicku propast.Sve je vise drzava iz Eurosaveza koje traze put izlaska iz ekonomske krize.

 5. buchkalo says:

  MMf je jedan razlog drugi je taj sto su se madjari resili MONSANTA i to je prst u oko zapadu.

 6. rodoljub zaharijevic says:

  covek je na vreme uvideo sa koje strane vetar duva,sto se za nase eksperte ne moze reci,mi na zalost neke stvari vidimo potpuno dugacije,ali moramom imatu u vidi i cinjenicu da madjari nisu imali dinkica,djelica,vlahovica,kori,i da ne nabrajam dalje,sve strucnjaci za destrukciju i to uspesni,mmf i wb treba se zahvaliti kao sto su uradili madjari pa ce nam sigurno biti bolje.

 7. Miroslav Michael Rimarchuk says:

  Čestitam gospodinu Viktoru Orbanu i Mađarskom Narodu na prirodno inteligentnom ponašanju i sprečavanju samouništenja Mađarske i Mađarskog Naroda!!! Hvala Vam Mađari na Vašem doprinosu za dobrobit cijelog čovječanstva!!! Puno, puno sreće Vam želim snjvećim poštovanjem!!! Cijeli svijet treba da se odupre Nametničko Cionističko Pederskim Sotonama - Zločincima Protiv Čovječnosti!!!

 8. ognjen says:

  Ako je iko do sada i sumnjao u američke neokolonijalističke i imperijalističke namjere i poteze, mislim da poslije ovoga neće imati ni najmanji trun sumnje! Mađarima amerika uvodi sankcija zato što su se trsili MMF -a i kazali im zdravo, a ovi to jednostavno ne mogu da prihvate, kao ni činjenicu da su konačno počeli da gube na gotovo svim poljima, prije svega na vojnom, finansijskom ali i geopolitičkom! Good Bye America. . .

 9. Djuro says:

  Ovo je početak osvešćivanja naroda i država. Argentina i Mađarska više ne zavise od MMF-a, NSA i njihovih ekonomskih ubica. Kada ćemo se mi osloboditi ovih nametljivaca, koji rade na uništenju sveta, svim destruktivnim srestvima, od uništavanja svih ekomomskih resursa, prirodnih uslova za život i izazivanju ratova?

 10. Zapadnjak says:

  Đuro,oslobođeni smo,Vladimir Putin je opraštajući se od Vučića na aerodromu,ponudio svu moguću pomoć,ponudio je avione za tri sata nad Srbijom,u slučaju rata,PVO sisteme,samo što nije(još) ponudio i vojsku,zar treba još nešto?

 11. FORum LIvii says:

  Jos jedan u nizu primera , kako prolaze oni koji se druze sa amerima.To je poznata stvar i nije neko iznenadjenje. Iznenadjenje je to sto Evropska Unija ne stoji iza svoje clanice.Ona je jedinstvena samo kada treba nekog kazniti. A kada treba da zastiti interese svoje clanice , kada se u odbrani i SVOJIH interesa treba suprotstaviti amerima , Evropa je nema ?Cist mazohizam ! Ovo je pokazna vezba za narod Srbije i one koji ga vode !!!

 12. Branislav says:

  Mađarski Premijer je oterao MMF-ova govna iz Budimpešte, postavio nekoliko uslova stranim bankama i naravno, AMERIČKIM FAŠISTIMA ne odgovaraju bilo kakve veze Mađarske sa Rusijom...

 13. vuja says:

  pa oterao je MMF medjunarodni mafijaski fond iz madjarske

 14. Rade Bukarar says:

  svi pametni vide sta je amerika mmf i bogate zemlje zapada oni se ne odricu kolonijalnog sistema bilo ovako ili onako ali je u sustiniisto.madjari su to shvatili

 15. da-se-ne-zaboravi says:

  Vuja: MMF - medjunarodni mafijaski fond - ha, super! Pocelo je ozdravljenje tesko obolelih naroda. Dace Bog, izlečićemo se!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *