О ЧЕМУ ВУЧИЋ ПРИЧА? ДА ЛИ ЖЕЛИ ДА БУДЕ НОВИ ТИТО? Планира да Срби и Хрвати буду…

O ČEMU VUČIĆ PRIČA? DA LI ŽELI DA BUDE NOVI TITO? Planira da Srbi i Hrvati budu…

26 septembra 2017

(foto: Youtube printscreen)

”MISLIM da će Hrvati i Srbi u budućnosti sve više morati da budu saveznici, a sve manje ljudi koji će živeti u prošlosti svojih neprijateljstva”, rekao je Aleksandar Vučić u intervjuu za zagrebački Večernji list i najavio da će početkom novembra doći u Zagreb.

Na pitanje zašto je kritikovao predlog novog zakona o braniteljima Vučić je odgovorio da kada se u njemu govori o velikosrpskoj agresiji, a rezultat je da je proterano 250 hiljada Srba sa svojih ognjišta i da su Srbi na tom prostoru imali više žrtava nego Hrvati onda se zaboravlja da Srbi mogu da donesu 500 zakona o Jasenovcu i drugim stratištima.

”Postavlja se pitanje kuda to vodi”. Ja samo molim naše hrvatske prijatelje da se pre nego što donesu zakon stave u naše cipele, kao što to mi radimo ovde. Ja nikada nisam tražio da dođem u Zagreb, a da neko mora da govori kakav je genocid počinjen u Jasenovcu ili da neko dođe u Beograd i da mora o tome da govori. Naš je nedostatak u tome što se retko stavljamo u tuđi položaj ili cipele”.

Na pitanje šta misli o ideji da se proglasi moratorijum na javne rasprave o prošlosti predsednik Vučić je odgovorio ”divna rečenica, iskoristiću je već u utorak na RTS-u”.

Vučić smatra da Hrvatska neće kočiti Srbiju na njenom evropskom putu, ali je naglasio da je bivši premijer Zoran Milanović uvodio sankcije ”ni zbog čega”. ”Nema ništa od toga sve i da Hrvatska hoće. Ona može da pravi probleme, ali ne može da zaustavi naš put u EU. Ali, da budem iskren, verujem da ćemo imati potporu Hrvatske na tom putu”.

Vučić je rekao da ”poštuje Kolindu Grabar-Kitarović” i da smatra da je važno da se radi na konkretnim stvarima i pokazuje poštovanje jednih prema drugima.

”To je lekovito i značajno pomaže u odnosima naših država i narod”. U razgovoru za zagrebačke novine Vučić je govorio i o napadu koji je doživeo u Srebrenici. ”U jednom sam trenutku pomislio kada sam video da sam ostao sam i da nikog iz protokola nije bilo u blizini, a da su moji saradnici ostali dvadesetak metara iza mene, to je to, gotovo je. Nisam pognuo glavu, pognuo sam glavu na spomen-obeležju, pred srebreničkim žrtvama, jer glavu saginjem tamo gde ja hoću i to je bila moja odluka. Kasnije, pod kamenicama, cipelama, bocama ni jedne sekunde nisam pognuo glavu”.

(Večernje novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Mali Vuk says:

  Ludak bunca.

 2. punca says:

  Laž.Prokleta laž.Svuda samo laž i prevara..

 3. slobodan says:

  Sve,zarad ostanka na vlasti.

 4. hristina says:

  Sram te bilo! Da si ti SRPSKI predsednik doneo bi bar JEDAN zakon o Jasenovcu i drugim srpskim stratistima! Da si ti SRPSKI predsednik proglasio bi moratorijum o prekidu svih odnosa sa Hrvatskom sve dok ne priznaju genocid nad srpskim narodom! Da si ti SRPSKI predsednik ne bi gazio preko milion ipo poklanih i proteranih Srba i trgovao srpskom nesrecom zarad "prijateljstva i saveznistva" sa najvecim srpskim dusmanima! Svaciji si, samo SRPSKI nisi! Sram te bilo!!!

 5. pepito says:

  Ko sa vragom tikve sadi...

 6. Trifun says:

  Srpski narod i teritorije, nasa sloboda, nase zrtve, to je samo predmet trgovine za veleizdajnicke klike germanofila i anglofila u Beogradu. Dan naplate racuna dolazi. Nema nazad.

 7. ARTILJERAC says:

  Ovaj svaki dan dokazuje da su doktori u pravu, izgubio je dodir sa realnošću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *