О ЊИМА БРУЈИ ЦЕЛА ЕВРОПА: „Јединица 29155“ је НАЈТАЈНИЈА Путинова организација

О ЊИМА БРУЈИ ЦЕЛА ЕВРОПА: „Јединица 29155“ је НАЈТАЈНИЈА Путинова организација

9 октобра 2019

Тајна руска обавештајна служба позната као Јединица 29155 жели да дестабилизује Европу, тврде стручњаци за безбедност.

– Најпре је уследила кампања дестабилизације у Молдавији, након чега је уследило тровање трговца оружјем у Бугарској, а затим спречен пуч у Црној Гори. Прошле године је покушан атентат на бившег руског шпијуна у Британији уз помоћ нервног отрова. Иако су операције носиле отиске руских обавештајних служби, власти су их у почетку виделе као изоловане, неповезане нападе. Западни безбедносни званичници закључили су да су ове операције, и потенцијално многе друге, део координисане и актуелне кампање која за циљ има дестабилизацију Европе, коју је спровела елитна јединица унутар руског обавештајног система вешта за субверзију, саботажу и атентат – тврде стручњаци.Западне обавештајне агенције први пут су идентификовале ову јединицу након неуспешног државног удара 2016. године у Црној Гори, који је укључивао заверу два официра јединице да убију тада црногорског премијера Мила Ђукановића и заузму зграду парламента.

Kако истичу, група позната као Јединица 29155 деловала је најмање деценију, али су је западни званичници тек недавно открили.

(avaz.ba)

KOMENTARI6 коментара

 1. теоретичар says:

  ај не серте авазовци. Да је бар једна реч истина па још некако. Чуј, тајна организација које се боји цео свет а није успела чак ни једног Мила да отцече главу на пању. Свашта ћемо читати. Тајна специјална јединица која ратује са брусилицама а слике приказује на авазу да плаши децу, али Мило имао врата јача од сваког брусног камена. Лепше од бајке. Да су Руси послали специјалце, или било која друга држава, Мило би давно лежао испод надгробног споменика. Јел неко гледао филм Индијски надгробни споменик пре једно 60 година? Добар филм био тада. Све неки пауци и паукове мреже спашавају јунаке на улазима у пећину. Пећински људи и пауци. Ја ишо два пута у бијоскоп да гледам тај филм. Први пут субота у 6 увече а други пут сутрадан, недеља али у 4 сата послеподне. Биле две претставе сваке суботе и недеље. Имали смо два бијоскопа у нашој варошици. Бијоскоп Слобода и бијоскоп Раднички универзитет. Имали смо савремени пут интернационал од камених коцака који је направила Аустрија и имали смо цигљане стазе испред кућа и то само у главној улици. Па кад пане киша а не пазиш, станеш на неку олабављену циглу а блато испод ње само зашприца на све стране. По осталим улицама смо имали те стазе испред кућа од цигаља али само по две ди три цигле широко, а пут зими и после јаких киша је био проходан само за коњске запреге. Ту ни белорус не пролази када је блато. А лети, прашина се дигне до неба када неки обесни младић пред женидбу натера ждрепце у галоп по улицама нашег града. А око кућа парадајз, паприка и све што треба да се једе. Краве се враћају са паше по улицама града. Па онда забранили кравама пролаз кроз главну улицу да не серу по имену Титова улица, не дај Боже. И тако даље...Баш сам нешто расположен данас. Персида, шармон сувенир.

 2. padre says:

  Znači sad zvanično postoji, čim su zapadni zvaničnici to potvrdili!Mora onda da je sve istina, i Skripalj i mešanje tu i tamo, agresivno ponašanje i sve to!

 3. Beli Orao says:

  Запад измишља не постојеће а уз пут и сервира приче или неке догађаје веже на те измишљотине ! Пропаганда НАТО запада ради непрекидно како би заблатила Русију , Србију, Кину , Иран , Сирију , С.Кореју и многе друге који нису покорени од свјетских тирана и убојица !!!

 4. Gardista says:

  Kao da SAD nema, VB isto nema, Izrael taman posla....te nemojte mi kasti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u