О овом Србину прича цео свет!

О овом Србину прича цео свет!

22 јуна 2017

Бранислав Лукић прави је херој Лондона, а о њему пише чак и чувени ББЦ.

Бранислав Лукић из Србије, познатији као Лука, један је од бројних станара солитера који је изгорео прошле седмице у стравичном пожару.

У тренутку пожара, Бранислав је спавао у свом стану на 11. спрату. Пробудио га је противпожарни аларм и пријатељ са којим је у том тренутку био у стану.

„Сећам се да је ушао у собу и рекао ми: „Лука, нешто се догађа!“, присећа се Лукић стравичне ноћи.

Он каже да је потом отворио врата од стана и да је изашао у ходник у којем је био густ дим. Почео је да се гуши…

„Умало сам изгубио свест, али сам знао да је мој пријатељ још у стану. Вратио сам се по њега, био је паралисан од страха. Натерао сам га да зграбимо крпе које смо пребацили преко лица и кренули смо да бежимо“, прича Лукић за ББЦ шта се догодило кобне ноћи.

„Док смо тражили пут напоље, чуо сам да неко лупа. Чули су се јаки ударци са унутрашње стране врата једног стана. Провалио сам унутра и видео беспомоћну старицу како стоји и плаче. Мислим да има више од 70 година“, објашњава Лукић, који се ни секунда није премишљао, већ је подигао старицу и кренуо са њом да трчи напоље.
Пут је био дуг, требало је сићи 11 спратова док је густ дим био свуда око њих, а пламен гутао све пред собом.

„Носио сам је сигурно два спрата, не сећам се више, али сам онда схватио да ћемо сви изгинути. У једном тренутку сам је спустио и питао је да ли може да хода. Заклео сам се да ћу јој помоћи да жива изађе. Она је само климнула главом и кренули смо“, сећа се Бранислав.

Срећом, њих троје су успели да побегну од пакла који је прогутао зграду високу 27 спратова. Више од 70 људи остало је заробљено унутра…

О хорору који су преживели људи са муком причају. Присећају се људи који вриште и скачу са тераса да би се спасли… Многи су изгубили своје намилије. У пожару су страдала и деца.
Бројни грађани су дошли да помогну својим сународницима, међу њима била је и позната певачица Адел.

Преживели, али и бројни становници Лондона траже одговор од власти како је могло да се догоди да се цела зграда запали за само 20 минута.

И стручњаци и политичари указују да је недавно улепшавање солитера, у којем су претежно живели сиромашни, да би изглед зграде био прихавтљивији за богате суседе, узрок погибије више од 70 људи.Бранислав је један од срећника који је успео да се спасе… Неколико дана након пожара срео се и са женом коју је храбро извукао из зграде у пламену. Она није ни знала ко ју је спасао.

„Да ли сте то ви?“, упитала га је жена збуњено када га је угледала.

„Сећам се да ме је неки високи човек подигао и изнео напоље, нисам знала да се то ви“, рекла је жена грлећи Бранка у сузама…

(Ало)

KOMENTARI2 коментара

  1. goran says:

    Klasican eksperiment tajnih sluzbi, izivljavanje nad sirotinjom. Kada tako rade sa svojima, mozete misliti sta ce tek raditi sa nama.

    • doktrina soka, says:

      Onda je bolje da mi radimo sa njima.Primenimo znanje,

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u