OBAMA: Besmisleno je porediti Krim i Kosovo

OBAMA: Besmisleno je porediti Krim i Kosovo

25 marta 2014

widemodern_obama03_130822620x413Američki predsednik Barak Obama izjavio je u Hagu da je sasvim besmisleno upoređivati „rusku aneksiju Krima“ sa „borbom Kosova za nezavisnost“, preneo je AFP.

„Kada čujem poređenje Krima s Kosovom, to je nešto što apsolutno nema smisla“, rekao je Obama, navela je francuska agencija.

Obama je, na zajedničkog konferenciji za novinare s holandskim premijerom Markom Ruteom u Hagu gde je održan Nuklearni samit, rekao i da su SAD zabrinute zbog daljeg ruskog ulaska u Ukrajinu.

Američki predsednik smatra da će to biti loš izbor za ruskog predsednika Vladimira Putina i da je drugi put dostupan Rusiji, prenela je američka agencija AP.

Obama je rekao da su svetski lideri stvorili okvir za dodatne troškove koje će nametnuti Rusiji, ukoliko ona preduzme naredni korak i uđe dalje u Ukrajinu, navodi AP.

On veruje da Ukrajinci imaju izbor i da traže da imaju odnose i sa Evropom i Rusijom i istakao da SAD neće priznati rusku aneksiju Krima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Stanko says:

    Da da za tebe poredjenje Kosovo i Krim nema smisla. Otimati zemlju kolijevku srpske nacije i poklanjati drugima to za tebe ima smisla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *