OBAMA LJUT: Gubimo strpljenje sa Putinom

OBAMA LJUT: Gubimo strpljenje sa Putinom

29 jula 2014

ObamaAmerički predsednik Barak Obama izjavio je da SAD i Evropa gube strpljenje s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

On je ocenio da će nove američke sankcije Rusiji, koje se odnose na ključne sektore – energetike, naoružanja i finansija, biti dodatni pritisak na Moskvu.

„S opsežnim sankcijama koje danas objavljujemo nastavićemo da dodajemo pritisak na Rusiju, uključujući saradnike i kompanije koje podržava ilegalne aktivnosti Rusije u Ukrajini“, rekao je Obama navodeći da se SAD pridružuju Evropskoj uniji u uvođenju novih sankcija Rusiji.

Obama je demantovao da je Zapad ušao u novi hladni rat sa bivšim sovjetskim protivnikom, ali i upozorio da SAD i Evropa gube strpljenje sa Putinovom vladom, naveo je AFP.

„SAD uvode nove sankcije u ključnim sektorima ruske ekonomije – energetici, (industriji) naoružanja i finansijama“, rekao je Obama.

„Zaustavljamo izvoz specifičnih dobara i tehnologija ruskom energetskom sektoru“, objasnio je američki predsednik.

Obama je precizirao da se „proširuju sankcije na još ruskih banaka i kompanija“ iz oblasti odbrane.

Vašington takođe suspenduje kredite i finansiranje ekonomskih razvojnih projekata u Rusiji, rekao je predsednik SAD.

Prethodno je američko Ministarstvo finansija objavilo da se nove sankcije odnose na Jedinstvenu korporaciju brodogradnje i tri banke – VTB banku, Rusku poljoprivrednu banku i Banka Moskve.

Agencija Rojters je prenela iz saopštenja da su nove sankcije uvedene Rusiji „zbog njene podrške separatistima u istočnoj Ukrajini“.

Proširenjem liste ruskih banaka, američkim sankcijama su sada obuhvaćene skoro sve najveće banke u državnom vlasništvu većim od 50 odsto, izuzev Sberbanke.

Sankcijama brodogradilištu sa sedištem u Sankt Peterburgu zamrznuta su sva sredstva koje ono možda ima u SAD i s njim su zabranjene sve američke transakcije.

Novim američkim i evropskim sankcijama Rusiji priključila se i Kanada.

KOMENTARI8 komentara

 1. LJuba NS says:

  Amerikanci su TERORISTI i fašisti.Ali sadaje kraj.Treba uvesti snkcije na sve štoje američko dostaje bilo američkog terorizma.

 2. Adiutrix111 says:

  Zakon ruske federacije je da niko nema racune u inostranstvu iskljuvivo u rusiji. samim tim ne pogadja ih nesto posebno.. kao sto kaze nas narod. Ujela muva medveda za dupe :D

 3. Neko iz mase says:

  Sto ce da ih pogodite .. Bar nece uvoziti vase americko njesra i gmo kao i evropsko ... ali cek samo da dodje oktobar,novembar tj prvi mrazevi e onda ce jevropa da promeni plocu pa ce da se uvlaci u Rusima ... kam srece da su i ovi nasi evropski izdajnici normalni pa da odbiju satanisticku jevropu i ameriku i da se okrenu Rusima ...

 4. zuba zubic says:

  Napoleon pao zbog manje vise, opake ruske zime. Hitler isto, mnogo brate hladno u toj Rusiji, izginuse milioni ljudi, a sada nema potrebe za velikim ubijanjem (zalosno da bilo ko bude ubijen)Ponavlja se istorija, hladno u celoj Evropi. a postoji slavina kojom rukuje Vladimir, sankcije padaju u vodu, kada se guza smrzne. za par meseci, kada dodje Zima(amere boli surkica)ne treba vojna intervencija, proci ce kao Napoleon I Hitler, ali bez opaljenog metka

 5. Božidar says:

  Obavestite ovu budalu da Rusiju zabole ku*ac šta on misli iza njegove sankcije,heheheehhe.....smešan je ......

 6. Spasoje says:

  Rusija je velika sila,zemlja i drži batinu u ruci.Samo da dodju mraz i zima,pa će mo onda vidjeti.Šta priča ušljo Obama,obavio ga djavo.

 7. Nikola Stefanović says:

  Ovaj je bre, stvarno ljut!!! A i treba mu odmor! Bilo bi fer da ga Putin pozove u goste na Krim, (a tamo da mu redovno daju votku!) da se smiri...

 8. Nebojsa says:

  Obama je stvarno Ljut strebalo bih da sačuva svoje živce za Budućnost nije dobro za njegovo zdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *