ОБАМА ОПЕТ ПРЕТИ ПУТИНУ: Наћи ћемо начин да се решимо Руса!

OBAMA OPET PRETI PUTINU: Naći ćemo način da se rešimo Rusa!

17 decembra 2016

President Barack Obama meets with Russian President Vladimir Putin in Enniskillen, Northern Ireland, Monday, June 17, 2013. Obama and Putin discussed the ongoing conflict in Syria during their bilateral meeting. (AP Photo/Evan Vucci)

(AP Photo/Evan Vucci)

Odlazeći američki predsednik Barak Obama danas je izjavio da se lično suočio sa ruskim liderom Vladimirom Putinom povodom optužbi oko ruskih hakerskih napada kada su se sreli uoči izbora u SAD i rekao mu „da prekine“, obećavši odlučan odgovor.

Samo pet nedelja pre nego što će napustiti Belu kuću, odlazeći predsednik je obećao da će uzvratiti Moskvi zbog sajber napada, za koje američke obaveštajne službe navode da su smišljeni da pomognu republikancu Donaldu Trampu da porazi Hilari Klinton koja kritikuje Putina, prenosi AFP.

„Naš cilj je i dalje da pošaljemo jasnu poruku Rusiji i drugima da nam to ne rade zbog onoga što mi možemo uraditi njima“, kazao je Obama na pres konferenciji na kraju godine tokom koje je do sada otišao najdalje u pripisivanju direktne krivice Putinu za hakerskih napade.

Govoreći o konkretnim načinima na koje će biti odgovoreno na napade, Obama je kazao da će neki odgovori biti izneti u javnost, ali u drugim slučajevima „poruku će direktno primiti Rusi i ona neće biti obelodanjena“, navodi AFP.

“Mislim da nema nikakve sumnje u to da, kada bilo koja strana vlada pokušava da utiče na integritet naših izbora, moramo da preduzmemo akciju – i to ćemo i da uradimo na način i vreme kada mi izaberemo”, poručio je Obama.

Obama je upozorio da iako Rusija, prema njegovom mišljenju, ostaje manje značajna svetska sila, ona je pokazala potencijal da ugrozi američke vrednosti.

„Oni su manja zemlja, slabija zemlja, ali mogu da utiču na nas ako izgubimo svest o tome ko smo. Mogu da nas ugroze ako napustimo naše vrednosti“, dodao je Obama.

On je takođe izrazio zabrinutost što ankete pokazuju da jedna trećina republikanskih glasača odobrava Putina. „Ronald Regan bi se prevrnuo u grobu“, prokomentarisao je Obama.

Obama je danas održao poslednju konferenciju za novinare u Beloj kući, prenosi AFP.

KOMENTARI6 komentara

 1. BULAVA says:

  Obama je bio i ostao degenerik.

 2. Vanja says:

  Ovi ameri bi najradje novim Svetskim ratom sprecili promenu vlasti u Americi.

 3. Vesna says:

  Baš tako. Ali to su posledni trzaji umiruće zveri.

  • Vesna says:

   Ben Fulford, 12.12.2016, najnoviji izveštaj: Hazarska mafija planira spektakularne lažne terorističke operacije od sada pa do 19-tog januara, u pokušaju da u posljednjem trenutku spriječe imenovanje Donalda Trumpa za zvaničnog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, kažu izvori CIA-e. Međutim, vojne snage Rusije, Kine i SAD-a sada sve zajedno rade da uklone poslednje ostatke hazarske kontrole, tako da napori Hazara neće biti više nego posljednji trzaji umiruće zveri. Opširnije na linku: http://objave.com/phpBB3/viewtopic.php?p=143394#p143394

   • Brane says:

    Negde sam pročitao članak da je vojska SAD učestvovala u dovođenju Trampa na vlast je ne žele da otpočnu treći svetski rat protiv Rusije. Verovatno u tom ima neke istine.

 4. kuka says:

  Ja mislim da vam je kasno, da su Rusi već našli način da obuzdaju vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *