„Obama pomaže Al Kaidi“

„Obama pomaže Al Kaidi“

27 juna 2013

barack_obama_56U utorak je u Ženevi održan sastanak za pripremu međunarodne konferencije o Siriji. Pregovori su trajali nekoliko sati, međutim, strane nisu uspele da dogovore datum održavanja Ženeve 2.

Mišel Šosudovski, direktor Centra za istraživanje problema globalizacije, u intervjuu radio stanici Glas Rusije ispričao je šta to pokušava da izdejstvuje sirijska opozicija.

U jednom od svojih članaka Vi ukazujete da su optužbe za upotrebu hemijskog oružja u Siriji fabrikovane. Rekli ste da je ironija u tome što dokazi postoje, što se hemijsko oružje zaista koristi, ali ga ne koristi sirijska vlada, već pobunjenici iz redova Al Kaide, koje podržava vlada SAD. Da li možete to da pojasnite?   

„Ako se pročitaju saopštenja u različitim sredstvima javnog informisanja, uključujući CNN i izraelske izvore, pobunjenici iz redova An-Nusre imaju hemijsko oružje, i više od toga – priznaje se da ih zapadne sile obučavaju u Jordanu i Turskoj, što je potvrđeno u izveštaju CNN-a od 9. decembra. Posle toga smo još dobili izveštaj nezavisne misije UN, u kome piše da pobunjenici imaju zalihe nervnog gasa sarin. Posmatrači UN ljudska prava potvrdili su to i opovrgli tvrdnje da sirijska vlada poseduje to oružje. Izveštaj turske policije potvrdio je prethodne izveštaje.”

Već ste rekli, povodom hemijskog oružja u Siriji, da je Obama više nego presekao crvenu liniju, da on pomaže Al Kaidi, da je lažov i terorista. Postoje li drugi dokazi da Obama pomaže Al Kaidi, osim hemijskog oružja u Siriji?        

„Smatram da nema sumnje da Obama pomaže Al Kaidi. Džon Keri se nalazi na direktnoj liniji sa vojnim komandirima, a oni – sa Al Kaidom. Imamo opširnu dokumentaciju koja potvrđuje da se novac i oružje šalju pobunjenicima, a ti pobunjenici nalaze se na spisku terorističkih organizacija koji je sastavio Stejt department. Tako da se te organizacije, koje su povezane sa Al Kaidom, ne podržavaju više tajno, preko CIA-e, njih podržava direktno predsednik SAD, a državni sekretar SAD ima direktnu liniju sa vojnim komandirima tih terorista. Na primer, glavni za vezu je general Idris iz Slobodne sirijske armije, koja ima stalni kontakt s pobunjenicima. Smatram da je glavna stvar koju ovde treba razumeti to da administracija Obame i njeni saveznici pružaju utočište teroristima, a to znači da se Obami i Keriju može suditi za kršenje zakona SAD i pružanje materijalne podrške An-Nusri. Ispostavlja se, dakle, da Obama krši Patriotski zakon i antiterorističke zakone SAD, istovremeno vodeći takozvani rat protiv terorizma. Ne može se voditi rat terorista, ako im pružaš pomoć.”

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *