ОБАМА: Правила светске трговине треба да диктира Америка, а не Кина

ОБАМА: Правила светске трговине треба да диктира Америка, а не Кина

22 јануара 2015

Obama 4354Горњи дом руског парламента оценио је да је Барак Обама „катастрофално далеко од стварности” и да живи у свом „вештачком свету” и да то потврђују његове оцене о стању руске економије.

Ова реакција Москве односила се на годишњу посланицу председника САД о стању у земљи, а посебно на његову тврдњу да су потези Вашингтона Русију довели у међународну изолацију, а да су руску економију „разбили у парампарчад”.

Обама је, иначе, објавио да САД морају саме формирати правила међународне трговине.

„У 21. веку све више наших компанија, укључујући и мале, треба продаје своје производе у свету. Додуше, америчке компаније већ извозе више него икада. Кина, међутим, жели – упозорио је Обама – да пише правила за делове света који се најбрже развијају. То би наш бизнис и наше запослене довело у ситуацију да заостају”.

Амерички лидер је подвукао да САД то не смеју дозволити и прецизирао:

„Ми морамо писати правила. Зато молим обе партије да ми дају овлашћења да за стимулисање наше трговине и за потписивање нових трговинских споразума – од Азије до Европе”.

Обама је, иначе, оценио да је Америка потпуно изашла из економске кризе, рекавши:

„Наша земља сада стоји чврсто. Наша економија расте и отвара нова радна места брже него икада од 1999. до данас. Показало се да економија оријентисана на средњу класу – функционише”.

(Факти.орг)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Biljana says:

    Sramota da predsednik Amerike prica ovakve nebuloze.Toliko neobavesten nije bio ni Kostunica.Vreme je za pakovanje ode Obama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u